Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
12/08/2020

Νέες τάσεις στην αγορά του καφέ που αξίζει να ανακαλύψετε

Η κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα, είναι σίγουρα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους από εμάς. Στην πρώτη θέση των προτιμήσεών μας βρίσκουμε, τον ελληνικό με το 30% των καταναλωτών να τον επιλέγουν, σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο στιγμιαίος με 30%, την τρίτη και τέταρτη θέση, μοιράζονται ο εσπρέσο και ο καφές φίλτρου με  28% και 10% αντίστοιχα.

Έτσι, και σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες 20, συγκεκριμένα στη θέση 17, στην κατανάλωση καφέ παγκοσμίως. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως αν και κατά πολύ μικρότερη σε πληθυσμό, η Ελλάδα ξεπερνάει κατά πολύ, χώρες όπως οι ΗΠΑ 26η, το Ηνωμένο Βασίλειο 45η και η Γαλλία 18η. 

Εκτός όμως από τους γνωστούς και δημοφιλέστερους τύπους καφέ, υπάρχουν ακόμη πολλές προτάσεις που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους λάτρεις του καφέ, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει λοιπόν να τις δούμε μαζί.

Αν και δεν έχει ακόμη λανσαριστεί επίσημα από κάποια μεγάλη αλυσίδα προϊόντων καφέ, ο συνδυασμός καφέ με Coca Cola, αποτελεί μια νέα μόδα στην αγορά του καφέ. Ο λόγος προφανής, αν και οι περισσότεροι προτιμούν τον καφέ λόγω της ελκυστικής του γεύσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον προτιμούν για την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη. Οπότε τι καλύτερο υπάρχει, από τα να προσθέσουμε λίγη Coca Cola στο αγαπημένο μας ρόφημα και εκτός από την ασυνήθιστη αλλά άκρως ελκυστική γεύση που θα μας προσφέρει, θα μας δώσει και επιπλέον δόση καφεΐνης

Όσοι πάλι προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους με την προσθήκη γάλακτος, αλλά από την άλλη έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τα νέα είναι ευχάριστα, καφές με γάλα αμυγδάλου ή άλλων ξηρών καρπών. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που προσφέρει το γάλα αμυγδάλου, προσφέρει και μια σειρά από ευεργετικά για τον οργανισμό μας στοιχεία, βιταμίνες μέταλλα, ιχνοστοιχεία κ.α. Ένα μικρό tip για όσους προτιμούν το αφρόγαλα στον καφέ τους, αλλά δυσκολεύονται να το φτιάξουν με γάλα αμυγδάλου, να πούμε ότι στο site μεγάλης εταιρίας καφέ, δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για το τέλειο αφρόγαλα από γάλα αμυγδάλου.

Να αναφέρουμε ακόμη πως ένα από τα μεγαλύτερα trend παγκοσμίως, όχι μόνο στο χώρο του καφέ, είναι η αυξανόμενη χρήση κανναβινοειδών στα τρόφιμα. Να σκεφτεί κάποιος, πως σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, η παγκόσμια κατανάλωση σε προϊόντα που περιέχουν κανναβινοειδή, θα φτάσει το 2026, στο ιλιγγιώδες ποσό των 97 δις δολαρίων. Εκ των οποίων περίπου 1 δις θα αφορά την αγορά του καφέ και άλλων ροφημάτων. Σε μια προσπάθεια να απομυθοποιήσουμε τη σύγχυση που μπορεί να επικρατεί στις αντιλήψεις ορισμένων καταναλωτών, να πούμε πως τα σκευάσματα (έλαια, βάμματα, κρύσταλλοι κτλ.) είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία, δεν έχουν παρενέργειες (και αν έχουν είναι μικρής σημασίας), δεν έχουν ψυχότροπο δράση και δεν προκαλούν κανενός είδους εθισμό

Να επιστρέψουμε στα περί καφέ με κάνναβη και στα οφέλη που μπορεί να δει κάποιος στον οργανισμό του, εντάσσοντας τη νέα τάση στην καθημερινότητά του. Καταρχάς, να σημειώσουμε πως αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κανναβινοειδή και συγκεκριμένα κανναβιδιόλη (CBD) στα ροφήματά μας, καλό είναι να επιλέξουμε έλαιο η βάμμα. Λίγες σταγόνες στον πρωινό καφέ μας ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μόνο καλό θα προσφέρουμε στον οργανισμό μας. Ενδεικτικά να πούμε πως το CBD συμβάλει στη μείωση του στρες και του άγχους, βοηθά στο να έχουμε έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο και γενικά προάγει τη λειτουργία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του οργανισμού μας (ECS).

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency