Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/03/2020

Κομισιόν σε Netflix: Χαμηλώστε την ανάλυση για να έχουμε όλοι πρόσβαση στο ίντερνετ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) απεύθυνε ειδική έκκληση προς τους παρόχους υπηρεσιών ψυχαγωγίας και streaming περιεχομένου (βλέπε Netflix), προτείνοντάς τους να «χειροτερεύσουν» την ανάλυσή τους.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν σπίτι τους, λόγω κορωνοϊού, είτε για να κάνουν τηλεργασία, είτε απλώς για να κάνουν binge-watching με σειρές και ταινίες του Netflix, να κάνουν πολύωρες συζητήσεις μέσω Skype με φίλους και συγγενείς ή να μιλήσουν με τις ώρες στο κινητό, τόσο αρχίζουν να «ζορίζονται» τα δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών και είναι απόλυτα λογικό άλλωστε.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν (Thierry Breton), για να συζητήσουν το πώς μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, την ώρα που η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού «ενθαρρύνει» τις όλο και περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες να γίνονται online.

Ο Breton αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον CEO του Netflix, μέσω ενός tweet την Τετάρτη (18/03), προτείνοντας στους χρήστες να «κατεβάσουν» την ανάλυση των τηλεοπτικών και άλλων streaming υπηρεσιών (σε standard από high-definition), προκειμένου να βοηθήσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα και να αποφορτίσουν την πίεση από τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

«Για να εξασφαλίσουμε την ίση πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους, #SwitchToStandard, όταν το HD (υψηλή ανάλυση) δεν είναι απαραίτητο.»

Η βρετανική Vodafone, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η κρίση του κορωνοϊού και η αλλαγή που αυτή επιφέρει στις συνήθειες των ανθρώπων παγκοσμίως, φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων στα διεθνή δίκτυά της, με την άνοδο να φθάνει ήδη το 50% σε ορισμένες χώρες, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, εκτιμάται ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Μερικοί πάροχοι, λοιπόν, στην Ευρώπη, η οποία και αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας από τη νόσο Covid-19, ανέφεραν τα πρώτα προβλήματα στις συνδέσεις των χρηστών, παρότι διαβεβαίωσαν πως μέχρι στιγμής τα δίκτυα λειτουργούν καλά και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών.

Μάλιστα, σε αντίθετη με την προ-κορωνοϊού εποχή, όπου η μεγαλύτερη κίνηση στα δίκτυα σημειωνόταν τα απογεύματα και νωρίς το βράδυ, τώρα φαίνεται πως η ώρα αιχμής για τις online δραστηριότητες, έχει επεκταθεί και το πρωί.

Πηγή: https://www.neolaia.gr/2020/03/19/comission-se-netflix-xamiloste-to-hd/?utm_medium=Notifications&utm_source=OneSignal&utm_campaign=WebPush&utm_content=RSS

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency