Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/10/2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης στην προσπάθειά του να μεταμορφώσει το χώρο του Μουσείου Ληξουρίου σε Ανοικτό Κέντρο Γνώσης και Πολιτισμού καταρτίζει ένα πολυδύναμο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα και καλεί όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα, ανάμεσα στα άλλα, θα περιλαμβάνει:

● Πρόσκληση σε δυο συγγραφείς να επισκεφτούν Σχολεία του Ληξουριού και της Αγίας Θέκλης: ο ένας θα συναντηθεί με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ο άλλος με τους μαθητές του Πετρίτσειου Λυκείου. Στη συνέχεια θα μιλήσουν και στο χώρο του Μουσείου.
● Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων με τον Χαράλαμπο Μακρή – μια Έκθεση που καλό είναι να δουν μικροί και μεγάλοι.
● Έναρξη λειτουργίας Κινηματογραφικής Λέσχης. Αυτόν τον καιρό συζητούν για την ίδρυση και λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης (Κ. Λ.) στο Ληξούρι εκπρόσωποι της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, του Δήμου Ληξουρίου και του Παλληξουριακού (ο τελευταίος δικαιωματικά και τιμητικά, επειδή στο παρελθόν είχε στήσει Κ. Λ.). Πρέπει να διευκρινιστούν και να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά και τυπικά ζητήματα. Η προετοιμασία για την ίδρυση της Κ. Λ. ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
● Η Ομάδα Φωτογραφίας της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές του
Νοεμβρίου.
● Ολοκληρώνονται οι επισκευές στο βιβλιοαυτοκίνητο και σύντομα το τελευταίο θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα περιφερειακά Σχολεία του νησιού μας.

“ΣΥΜΜΙΚΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ”
● Παρουσίαση στην Αθήνα

Έχουμε προγραμματίσει την παρουσίαση των “Συμμίκτων Παλικής”, που πρόσφατα εξέδωσε η Βιβλιοθήκη μας, και στην Αθήνα. Τέσσερις συμπολίτες μας, έγκριτοι επιστήμονες, έχουν αναλάβει να κάνουν την παρουσίαση του δίτομου έργου στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου.
● Διάθεση του έργου Τα “Σύμμικτα Παλικής” μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” ( Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι. Και οι δύο τόμοι (560 περίπου σελίδων ο καθένας) πωλούνται 40 ευρώ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και η διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης επισκέφτηκαν τον βουλευτή κ. Π. Καππάτο και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Στ. Τραυλό και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (επισκευή κτηρίου, διορισμοί υπαλλήλων).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε ευχαριστίες

● στην κ. Μάρω Λιναρδάτου, σύζυγο του Νίκου Λιναρδάτου, η οποία φρόντισε και έστειλε στη Βιβλιοθήκη μας την πλούσια και αξιόλογη βιβλιοθήκη του συζύγου της, ο οποίος λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Πέτρο Πετράτο, είχε εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει το σύνολο των βιβλίων του στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη·
● στη φίλη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της) που πρόσφερε δύο στόρια σκίασης για το γραφείο της Βιβλιοθήκης μας στο Μουσείο·
● στη Μεταφορική “Λυκούδης” για τη δωρεάν μεταφορά δεμάτων της Βιβλιοθήκης μας στην Αθήνα και για τη “χαμηλή” τιμή της μεταφοράς των βιβλίων Νίκου Λιναρδάτου.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency