Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/09/2019

Σύγχρονη πινακοθήκη Villa Ροδόπη - Κώστας Ευαγγελάτος, εκθέσεις νέων αποκτημάτων και τμήματος της συλλογής εικαστικών έργων Ελλήνων & ξένων καλλιτεχνών

Η Συλλογή τέχνης της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου άρχισε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα το 1976. 

 

Από τότε μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους τα έργα τα οποία απαρτίζουν τη συλλογή προέρχονται από ευγενικές προσφορές καλλιτεχνών, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Gallery DADA και ιδρυτής του Art Studio EST.

Το 2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος δώρισε 16 ζωγραφικά έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών από τη συλλογή του, έργα με ελαφρές ύλες, χαρακτικά και κολλάζ, στο τμήμα τεχνών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG Art Collection) και 45 έργα ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη μνήμη των γονέων του Χαρίλαου και Ροδόπης. 

Το 2014 είχε γίνει στο Αργοστόλι η πρώτη μεγάλη παρουσίαση έργων της συλλογής, σε δύο θεματικές εκθέσεις, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η συλλογή περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, μικρογλυπτικής, κολλάζ, κατασκευές, ψηφιακές εικόνες, φωτογραφίες, μεταξοτυπίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες και εκδόσεις τέχνης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι  η μεγάλη θεματογραφική ποικιλία και οι πολλαπλές τεχνικές των καλλιτεχνών.

Κάθε χρονιά παρουσιάζονται ορισμένα από τα έργα στο κοινό αλλά και σε νέους που τα προσεγγίζουν με εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.

Φέτος θα εκτεθούν τα νεότερα αποκτήματα της συλλογής παράλληλα με ορισμένα ανέκθετα στο Αργοστόλι παλαιότερα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως των: 

Μιχάλη Αγγελάκη, Ευάγγελου Αγόρου, Μιχάλη Βασιλόπουλου,Τάκη Βεκόπουλου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Σαράντη Καραβούζη, Σίμου Καραφύλλη, Κώστα Κλουβάτου, Άριας Κομιανού, Τζένης Μαρκάκη, Κων. Μακρόπουλου, Κρίστιαν Μαρμορστάιν, Αλεξάνδρας Μαυρογορδάτου-Πετρίτζη, Δημήτρη Μηλιώνη, Θεοχάρη Μορρέ, Παύλου Μοσχίδη, Νάντιας Μπαράκου, Ζαχαρούλας Μπόγκαρτ, Απόστολου Λάβδα, Ιφιγένειας Λαγάνα, Παύλου Μοσχίδη, Κάλλιας Παπαθεοδώρου, Χουάν Ριμπό, Γεωργίας Σεφερλή, Ζωής Σκιαδαρέση, Γιώργου Σταθόπουλου, Νόρας (Σταματιάδου), Pat Swain, Νάνας Στεργιοπούλου, Πάνου Τζωρτζίνη,  Δημήτρη Τηνιακού, Γιάννη Χίου κ.α. 

Επίσης ψηφιακές συνθέσεις της Ζαχαρούλας Μπόγκαρτ και του Αλκίνοου Μπουνιά καθώς και επιζωγραφισμένα t-shirts του Γιάννη Καφάτου και της Μάγδας Κούρκουλου.

(Παράλληλα θα εκτεθούν τρεις συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου από την μεγάλη ενότητα έργων του 

"Αντιμιλιταριστικά" (1978-1981).

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11-18 ΣΕΠΤ. 2019

-----------------------------------------------------

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 8.30 μ.μ.-10.00 μ. μ.

 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 (τέρμα Βύρωνος αριστερά)

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency