Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/07/2019

Μήνυσε τον κόκορα του γείτονα γιατί λαλούσε πολύ - Και το δικαστήριο τον δικαίωσε

Και έπεσε και τσουχτερό πρόστιμο.

 

Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις μεταξύ τους. Όμως η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχη αναδεικνύει και τις πρόσθετες δυσκολίες που παρουσιάζονται όταν κάποιος έχει ζώα. Εν προκειμένω ο μηνυτής κατέφυγε στη δικαιοσύνη κατά ενός κόκορα που δεν τον άφηνε να κοιμηθεί και ανήκε φυσικά στον γείτονά του.  

Ο μηνυτής κατέγραψε τους ήχους που έκανε ο κόκορας και την συχνότητά τους. Όπως φάνηκε ο κόκορας είχε φτάσει στο σημείο να λαλάει έως και σε 44 φορές μέσα την ημέρα ασχέτως εάν ήταν μέρα ή νύχτα. Με βάση μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε, επίσης, η ένταση του ήχου, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά. 

Η απόφαση κατά του κόκκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον, θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένες ώρες: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες. 

Και ο ιδιοκτήτης του όμως καλείται να πληρώσει «τσουχτερό» πρόστιμοκαι στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά των γειτόνων του.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency