Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/07/2019

Ο Πάνος Βαρδάκος σε συνέντευξη τύπου για την κωμωδία "Αχ αυτά τα Φαντάσματα"

Εν όψει της θεατρικής παράστασης του Εντουάρντο ντε Φίλιππο "Αχ αυτά τα Φαντάσματα"!

 

Το kefalonitis.com βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στο Δημοτκό θέατρο Αργοστολίου « Ο Κέφαλος» με φόντο τα σκηνικά της παράστασης πού αποτελούν δημιούργημα της ομάδας.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος μίλησε για την κωμωδία "Αχ αυτά τα Φαντάσματα" που θα παρουσιάσει το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Μας υπενθύμισε πως η παράσταση θά έχει διάρκεια τριών ημερών και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30, το Σαββάτο 13 Ιουλίου ώρα 00:00 η μεταμεσονύχτια και την Κυριακή 14 Ιουλίου ώρα 21:30.

Σημαντική αναφορά έκανε στην εξαιρετικά ενεργή συμβολή των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου εκτός από τους ρόλους τους αλλά και σε κουστούμια, σκηνικά και οτιδήποτε χρειαζόταν, για να φτάσει η παράσταση στους θεατές.

Ο σκηνοθέτης κάνει λόγο για το Επτανησιακό θέατρο και τις Ιταλικές επιρροές που έχει δεχθεί.

Στη συνέχεια μας έδωσε πληροφορίες για τον σπουδαίο Ιταλό θεατρικό συγγραφέα και ηθοποιό Εντουάρντο ντε Φίλιππο.

Ο όποιος γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, νόθο παιδί του μεγαλύτερου ναπολιτάνου πρωταγωνιστή, συγγραφέα και σκηνοθέτη εκείνης της εποχής, του Εντουάρντο Σκαρπέτα και της Λουΐζα Ντε Φιλίππο, ηθοποιού στο θίασο του Σκαρπέτα. Κύριο χαρακτηριστικό του Εντουάρντο ήταν πως η γλώσσα θεάτρου που χρησιμοποιούσε ήταν η ναπολιτάνικη διάλεκτος.

Η κωμωδία έχει ως πλοκή το παιχνίδι του μυαλού όπου τα φαντάσματα του Ντε Φιλίππο είναι υπαρκτά ή σκευάσματα της φαντασίας.

Μήνυμα της παράστασης είναι πως ψάχνοντας το άτομο φανταστικές λύσεις και όχι πραγματικές,για να βρεί διέξοδο από τα προβλήματα του, σκοτώνει τον ίδιο του τον εαυτό!

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με ερωτησείς των παρευρισκόμενών προς το σκηνοθέτη, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στα τοπικα μέσα ενημέρωσης αλλά και στους χορηγούς της παράστασης για την μεγάλη προβολή και στήριξη.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency