Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/05/2019

Greenpeace Ελλάδος: Εσύ κάνεις ανακύκλωση;

Τον Σεπτέμβριο του 2018 μαζί με δεκάδες εθελοντές μας και κατοίκους της περιοχής, καθαρίσαμε την παραλία του Χάρακα στην ανατολική Εύβοια και μαζέψαμε πάνω από μισό τόνο σκουπίδια. 

Βρήκαμε ότι τα περισσότερα ήταν πλαστικό μίας χρήσης που προερχόταν από την ανοιχτή θάλασσα. 8 μήνες μετά επισκεφτήκαμε ξανά τον Χάρακα για να δούμε τι συμβαίνει. Η κατάσταση μπορεί να μην ήταν τόσο τραγική όσο πέρυσι, όμως τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν. Η παραλία σύντομα θα γεμίσει ξανά πλαστικό, αφού η θάλασσα συνεχίζει να το ξεβράζει σε μεγάλες ποσότητες.

Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης μας απασχολεί όλους. Άραγε η ανακύκλωση, που τόσο συζητάμε, είναι η λύση; Ή μήπως είναι μόνο ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Θέλουμε να μάθουμε τη γνώμη σου γι’ αυτό το σημαντικό θέμα, γι’ αυτό σου ζητάμε να πάρεις μέρος στην έρευναπου ετοιμάσαμε. Θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά!

Πες μας τη γνώμη σου

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency