Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/05/2019

Οι λόγοι που αξίζει να διαβάζεις βιβλία στα αγγλικά

Πολλοί ίσως τρομοκρατούνται στην ιδέα να διαβάσουν ένα ολόκληρο βιβλίο στα αγγλικά όχι επειδή τα αγγλικά τους δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να καταλάβουν αυτά που διαβάζουν, αλλά επειδή βαριούνται να μπουν σε όλη αυτή τη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να διαβάσεις ένα βιβλίο στα αγγλικά.

 Εξασκείς και βελτιώνεις τα αγγλικά σου

Μην πεις πως δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό! Διαβάζοντας ένα βιβλίο στα αγγλικά, κάνεις εξάσκηση σε αυτά που γνωρίζεις ήδη και εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου με έναν τρόπο που σίγουρα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το να ανοίξεις τα βιβλία που είχες στα αγγλικά σου.

Διαβάζεις το βιβλίο στην original μορφή του

Όταν μεταφράζονται τα βιβλία δεν γίνεται να αποδοθούν όλες οι λέξεις με την ακριβή τους σημασία. Να ένας καλός λόγος να το πάρεις απευθείας στα αγγλικά!

Μερικά βιβλία δεν είναι μεταφρασμένα

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου τα βιβλία δεν έχουν μεταφραστεί σε κάποια άλλη γλώσσα ή στα ελληνικά, οπότε δεν έχεις και επιλογή. Αν θες να διαβάσεις ένα βιβλίο πολύ, τότε θα πρέπει να κάνεις αυτή την προσπάθεια.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων 

Όχι πως στα ελληνικά δεν έχουμε μεγάλη γκάμα θεμάτων, αλλά είναι σε ορισμένες θεματολογίες που η ξένη βιβλιογραφία κυριαρχεί. Είναι κρίμα να μένεις πίσω και να μην διαβάσεις κάτι καινούργιο, επειδή βαριέσαι να το διαβάσεις στα αγγλικά. Σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Μπαίνεις σε μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα διαδικασία 

Διαβάζοντας ένα βιβλίο στα αγγλικά ίσως αισθανθείς και λίγο σαν να εξερευνάς κάτι καθώς δεν είναι μόνο το βιβλίο που πιθανό να σου αρέσει, αλλά τελικά και η ιδέα ότι μαθαίνεις καινούργιες λέξεις και διαφορετικούς τρόπους έκφρασης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά μέσα σε διάφορα site, μπορείς να βρεις την αγγλική έκδοση του βιβλίου σε αρκετά πιο χαμηλή τιμή από την ελληνική. Value for money λοιπόν!

 

Πηγή: www.yang.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency