Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/09/2018

“Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης- Contemporary Artists' Books 2”/ Συμμετέχει με 2 έργα του ο Κώστας Ευαγγελάτος

Με αφορμή της ανακήρυξης της Αθήνας ως παγκόσμιας πρωτεύουσας βιβλίου για το έτος 2018, η Ομάδα Project 2, οργάνωσε μια μεγάλη έκθεση για το εικαστικό βιβλίο στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τίτλο: "Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης- Contemporary Artists' Books 2". 

 

Επιμελήτριες της έκθεσης: Φιόνα Μουζακίτη  - Δέσποινα Σταύρου

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή  28 Σεπτεμβρίου 19:00 - 23:00 και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου 2018.

Η έκθεση με συμμετοχή 100 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών οργανώθηκε ως συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης του 2016 «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης- Contemporary Artists' Books», που είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το εικαστικά βιβλία αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης και λόγου και σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών που απασχολούν τον σύγχρονο καλλιτέχνη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ομιλίες, workshops και παρουσίαση βιβλιοδεσίας.

Στην έκθεση συμμετέχει με δύο περίοπτα εικαστικά βιβλία-συνθέσεις ο Κώστας Ευαγγελάτος. Πρόκειται για τον "Γαλαξία μνήμης", έναν αυθεντικό τόμο-αρχείο καταγραφής κινηματογραφικών ταινιών, 400 σελίδων, που εικονογράφησε με μελανογραφικά σχέδια και σύμβολα και για την ιδιότυπη σύνθεση-κατασκευή Μνημειακό-Βιβλίο. 

 Χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι η ανακαινισμένη Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ. 

 

----------------

 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ),

Παλαιά Βιβλιοθήκη, Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency