Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/05/2018

Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;»

Με απρόσμενη… συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση τουβιβλίου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Ο ΚΕΦΑΛΟΣ.

Σε κλίμα μυσταγωγίας σχεδόν… η συγγραφέας και δημοσιογράφος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα και τον θάνατο – τις δύο αυτές κραταιές δυνάμεις - που τα τελευταία χρόνιαέχουν κυριαρχήσει στην ζωή της με απόσταγμα την κυκλοφορία δύο βιβλίων.

Το πρώτο με τον τίτλο ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΟΥ αλλάκαι το εν λόγω… που φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο νησί μας. Τα έσοδα και των δύο της βιβλίων διατίθενται στον σύλλογο ''Η ΠΙΣΤΗ'' για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο αλλά και σε συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα, γιατί έτσι… η ζωή τα έφερε.

Όπως η ίδια τόνισε «εκείνο που έχει αξία για εμέ αλλά και για τον εκδότη μου κ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ είναι τα έσοδα να διατίθενται σε συνανθρώπους μας, που την δεδομένη στιγμή καλούνται να δώσουν τηνπιο σκληρή μάχη της ζωής τους.

Όσο ακόμα ο Θεός μας έχει όρθιους και δυνατούς, είναι χρέος μας να λειτουργούμε έτσι. Είναι μια άσκησηδιάθεσης. Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο, που πια… κατά ένα 90 τοις εκατό είναι ιάσιμος. Κι ίσως σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα ήταν φρόνιμο να ανακοινώνουμε τις αγαθές μας πράξεις, μα σε τούτη την περίπτωση οι κανόνες τροποποιούνται. Έχουμε καθήκον να προτάξουμε την έννοια και ενωμένοι με τον κόσμο - που διψά για να προσφέρει και να προσφερθεί - να προχωρήσουμε. Σαν μια αλυσίδα που όλο και μεγαλώνει. Άλλωστε αξία έχει η προσφορά να συμβαίνει στο ελάχιστό μας. Στο λίγο μας. Στο μη… περίσσευμά μας. Να συμβαίνει από ανάγκη για να συμβεί. Για να προχωρήσουμε. Κι ότανεκεί καταλήγεις, τότε άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά μονάχα η διάθεση».

Την παρουσίαση άνοιξε και χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΚΑΤΟΣ λέγοντας «κάθε βιβλίο για εμάς είναι και μιααποστολή. Έτσι λοιπόν, όταν πληροφορήθηκα για το βιβλίο και την αποστολή του σε μία μόνο εβδομάδα έσπευσα για την προετοιμασία.

Και φαίνεται πως το ένστικτο και η απολαβή όλης αυτής της σύντομηςδιαδικασίας επαληθεύτηκε»Τα παιδιά της Δημοτικής Χορωδίας υπό τον μαέστρο κ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ καιμε τον κ. ΒΛΑΧΟΥΛΗ στο πιάνο, με τα τραγούδια και την συγκίνηση ναξεχειλίζει από τα απορημένα μάτια τους εντάχθηκαν με ευκολία στο δύσκολο έργο που καλέστηκαν να συμμετάσχουν. Ενωμένα τραγούδησαν σε μια αγκαλιά καθήκοντος, για τα θαρραλέα παιδιά που την ίδια στιγμή παλεύουν για το δώρο της ζωής, που τους χαρίστηκε.Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μαέστρος κάλεσε την δημοσιογράφο στην «παρέα της αθωότητας» κι όλοι μαζί ερμήνευσαντα δύο τελευταία τραγούδια.Η συγγραφέας ευχαρίστησε ένα ένα τα παιδιά καλώντας τα να πουν τοόνομά τους και δίνοντάς τους την χαρά της συμμετοχής σε μιαπροσπάθεια από κοινού…

Οι γονείς απόλαυσαν την δράση και την συμμετοχή των απογόνων τουςμε δάκρυα στα μάτια. Ένα ξαφνικό κάλεσμα τους είχε κάνει αρωγούς σεμια τολμηρή προσπάθεια.Για την λογοτεχνική δομή του βιβλίου μίλησε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ μέλος Δ.Σ του Σωματείου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενώχαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΣ.Για το βιβλίο εισηγήθηκαν - onvideo - ο κριτικός τέχνης ΚΩΣΤΑΣΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο μουσικοσυνθέτης ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ και οι δημοσιογράφοι ΡΕΝΑ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ.Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.Για την συνολική προσπάθεια και τον σκοπό του μίλησε ο Πρόεδρος τουσυλλόγου γονέων – κηδεμόνων παιδιών που πάσχουν από καρκίνο ''ΗΠΙΣΤΗ''. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔήμουΚεφαλονιάς, της ΚΕΔΗΚΕ και του Σωματείου Φιλολόγων Κεφαλονιάς –Ιθάκης.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency