Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/04/2018

Απόψε η παράσταση «ΑΠΟΝΤΕΣ» στον Κέφαλο - Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη Σταύρο Παπαδάτο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της ΚΕΔΗΚΕ θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους σε δύο διαφορετικά διήμερα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «ΑΠΟΝΤΕΣ» του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥΛΕΑ

 Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη Σταύρο Παπαδάτο λγο πριν την πρεμιέρα....

«Για το θεατρικό εργαστήρι της ΚΕΔΗΚΕ, η ψυχαγωγία πρέπει να περνάει ενα μήνυμα. Θέλοντας να παίξουμε κατι διαφορετικό, διαλεξαμε ενα έργο ενός ποιητή-συγγραφέα. Ένα εργο σκληρό που βυθίζει τους θεατές σε σκέψεις κάνοντάς τους να συμπάσχουν με τους χαρακτήρες των ηρώων παρουσιάζοντας με τα μεστά λόγια του συγγραφέα την εικόνα του σύγχρονου ανθρώπου. Οι ήρωες του έργου κραυγάζουν προκειμένου να λυτρωθούν κ να λυτρώσουν. Ο παγκόσμιος ελεγκτής όπως λέει το έργο καταδυναστεύει συνειδήσεις και αξίες. Η απόλυτη ομοιομορφία σκότωσε τη μοναδικότητά μας. Ο αφηγητής του έργου τιμωρεί τους θεατές κ στο πρόσωπό τους ξορκίζει τη δειλία κ τον συμβιβασμό. Μια βαθιά σκέψη που ταρακουνά το συναίσθημα μας είναι ενα θείο δώρο απο την τέχνη και τον άνθρωπο για το μέλλον και τη συνέχειά του.»

Λίγα λόγια για το έργο....

Ένα έργο  που απεικονίζει την φύση και την λειτουργία του σημερινού ανθρώπου. Ο φόβος, οι ενοχές, η καταστολή, η άγνοια, η βία, η βόλεψη, η παραγωγή, ηπαραποιημένη σεξουαλικότητα σε επίπεδο τυποποίησης, περιχαρακώνουν την ζωή μας σε κύκλο από κιμωλία που, ωστόσο, δεν τολμούμε να τον διαβούμε. Η εύκολη ευτυχία οδηγεί στα λατομεία της υποταγής και της εξάρτησης .Οδεύουμε στην εποχή του απόλυτου εξουσιαστή. Του ενός. Οι άνθρωποι παραμένουν παθητικοί… μηχανικά εξαρτήματα. Παρωχημένες ηθικές, οριοθετήσεις και ιδέες υποκαθιστούν τη γνώση και την συνείδηση.  Στο έργο,ακόμα κι αν η επαναφορά είναι ανέφικτη, οι εγκλωβισμένοι έχουν κίνηση. Μέσα από την καταδίκη ουρλιάζουν για να διδάξουν. Ιδεολογικοποιήθηκε η παρακμή. Η εμπορευματοποίηση των αξιών υποκαθιστά τον αγώνα με την ευκαιρία. Πνίξαμε μέσα μας την αγάπη, τον λόγο και την αθωότητα.Η τάξη πάση θυσία πρέπει να επιβληθεί.Η υποταγή σταδιακά ολοκληρώνεται.Ένα έργο …διαφορετικό, γκρίζο, σκληρό, αληθινό, ακατάλληλο.Το όνειρο είναι η θεϊκή δύναμη της ανεξαρτησίας και η γνώση ο δρόμος για την ελευθερία.

Μία Παράσταση που και τις δύο ημέρες (21 & 22 Απριλίου), θα παρακολουθήσει ο ίδιος ο Συγγραφέας μαζί μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απαντηθούν τυχόν ερωτήματά μας για το έργο.
Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη       

Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει, για όσους επιθυμούν, κυτίο οικονομικής βοήθειας γιασυμπολίτισσά μας, νέα Μητέρα, που θα υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. 
 Η Παράσταση είναι ακατάλληλη για Ανηλίκους

Για να δείτε το τρέιλερ πατήστε εδώ.

be6791aeee7529962b8db9ef1cd39dd4_XL.jpg

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency