Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/10/2017

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 η ατομική Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στο Παρίσι

Έργα του ζωγράφου,  περφόρμερ, λογοτέχνη και θεωρητικού της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτου θα παρουσιαστούν σε ατομική έκθεση στο Παρίσι από τη Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο τέχνης του CENTRE DE SEVRES.

 

 Ο διακεκριμένος εικαστικός δημιουργός θα εκθέσει στο CENTRE DE SEVRES, 35Bis, rue de Serves, 75006 Paris (Λεωφόρος των Σεβρών στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού), ζωγραφικά έργα του χαρακτηριστικά των φάσεων της εικαστικής του πορείας την τελευταία πενταετία. Ζωγραφικές συνθέσεις αφαιρετικής και γεωμετρικής δομής, με αναγραφή και χάραξη συμβόλων, και ζωγραφικά υφασμάτινα πανώ μεγάλων διαστάσεων θα απαρτίζουν την 9η ατομική του έκθεση στη Γαλλία. 

Ο επιμελητής εκθέσεων και συλλέκτης Πασκάλ Βουαρέν επισημαίνει: "Το διαχρονικό ταλέντο του Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου αποκρυσταλλώνει ποιητικά την πολυσχιδή εποχή μας. Με το ιδιότυπο αισθητικό του ύφος προκαλεί τη νόηση του θεατή, ενώ ταυτόχρονα αιχμαλωτίζει την ματιά του με τις ελκυστικές και αρμονικές του φόρμες-ζωγραφικά υφασμάτινα ειλητάρια".

 Η εικαστική επιμελήτρια  Μαριλώρ Λαμύ αναφέρει: "Ο Έλληνας καλλιτέχνης αναβαπτίζει αυθεντικά την τέχνη του στα αρχαικά πρότυπα ομορφιάς, με μοντέρνο και πρωτότυπο πνεύμα, κύρια όμως εκπλήσσει για τις πολυμορφικές του εκφραστικές δυνατότητες". 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:30.

Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών και θα ξεναγεί καθημερινά από τις 17:30-20:00, την Παρασκευή από 16:30-19:00.

H έκθεση θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 12:30-20:00 καθημερινά μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2017.

 https://centresevres.com/exposition/exposition-de-peintures-offrandes-seculaires/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency