Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/08/2017

Η ατομική έκθεση κοσμήματος της Σοφίας Αλεξίου στα Μεταξάτα [φωτογραφίες]

Με θέμα τα απολιθώματα της Κεφαλονιάς, η ατομική έκθεση κοσμήματος της Σοφίας Αλεξίου φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Μπορείτε σήμερα 22 Αυγούστου 20.00-22.00 να βρεθείτε στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα και να δείτε τις αξιοθαύμαστες δημιουργίες της κυρίας Αλεξίου!

Πληροφορίες:
www.alexioujewelry.com

Απολιθωμένα όστρακα και ευρήματα από τις θάλασσες του νησιού μεταμορφώνονται σε μοναδικά ασημένια κοσμήματα και παρουσιάζονται στην έκθεση «Αποτυπώματα», που φιλοξενείται στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών «Sea(s) Arts».
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπα σύγχρονα κοσμήματα από ασήμι, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση και παρουσιάζονται στο κοινό πρώτη φορά.
«Aγκαλιασμένα από το μπλε του Ιονίου, τα θαλάσσια απολιθώματα του νησιού πάντα με γοήτευαν με την αιώνια ομορφιά τους» λέει η Σοφία Αλεξίου. «Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα ίχνη αυτών των πλασμάτων αποτυπώθηκαν στην πέτρα. Αποτυπώνοντάς τα με τη σειρά μου στο κερί και χυτεύοντάς τα έπειτα στο μέταλλο, θέλησα να “ξεκλειδώσω” τις ιστορίες τους. Οι συνθέσεις προέκυψαν από τη φόρμα των φυσικών αντικειμένων, χωρίς προκαθορισμένο σχέδιο. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μικρά γλυπτά με τη μορφή δαχτυλιδιών, βραχιολιών, κολιέ και σκουλαρικιών, που έχουν στην επιφάνειά τους τα σημάδια του χρόνου, της αλμύρας, του αέρα».
Η Σοφία Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο του περιοδικού Τύπου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τέχνη του κοσμήματος, για να εξερευνήσει τα όρια, τις δυνάμεις και τα ταλέντα της. Είναι απόφοιτη της Σχολής Κοσμήματος Κορυδαλλού και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Μουσείο Μπενάκη και στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, στο πλαίσιο της «Εαρινής Σύναξης Αργυροχρυσοχόων». Υπήρξε μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Σύγχρονου Κοσμήματος Συν Άπειρον και συμμετείχε στις εκθέσεις του, όπως επίσης στις διεθνείς εκθέσεις «Ελλήνων Κόσμημα» και «Σύγχρονες Δημιουργίες». Εμπνέεται από τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και σχεδιάζει λιτά κοσμήματα σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, τα οποία κατασκευάζει στο χέρι με απλά εργαλεία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. «Για εμένα, το κόσμημα είναι τέχνη» λέει η ίδια. «Σχέδιο, υφή, φόρμα, χρώμα, ελευθερία πειραματισμού... αυτός ο συναρπαστικός μικρόκοσμος έχει όλα τα στοιχεία της σύγχρονης τέχνης. Έχει ωστόσο και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που το διαφοροποιεί: την απόλυτη σχέση του με το ανθρώπινο σώμα. Γιατί το κόσμημα είναι τέχνη που φοριέται». 

Δείτε φωτογραφίες" https://www.facebook.com/pg/kefalonitiscom/photos/?tab=album&album_id=10159186160920453

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency