Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/05/2016

Έκθεση ζωγραφικής της LAUREL JOHANNESON “THIRST”

Από 23 έως 30 Mαίου 2016

Επίσημη παρουσίαση Παρασκευή 28 Mαίου 2016, 20.30 pm. Είσοδος ελεύθερη Iόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα 

 

‘’Είναι ο ενδιάμεσος χώρος παρατεταμένης χρονικότητας που ενδιαφέρομαι για αποκαλύψω. Επίσης, χρησιμοποιώ το φως για να μεταφέρω την αίσθηση της διάρκειας του χρόνου ή ίσως τη διαχρονικότητα.’’ Laurel Johannesson.

H Laurel Johannesson σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Calgary, στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan, και το Royal College of Art. Οι φωτογραφικές της εκτυπώσεις και τα διαδραστικά έργα της κινούμενης εικόνας έχουν εκτεθεί στην Ιταλία, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ινδία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Γερμανία, Ιαπωνία, Χιλή, Ταϊβάν, Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Έχει δύο φορές επισκεφθεί ως καλλιτέχνις και λόγιος στην Αμερικανική Ακαδημία στη Ρώμη, και έχει προσκληθεί σε σε ιδρύματα στην Ισλανδία, την Ελλάδα και τη Νότια Γαλλία. Η Laurel είναι

Συνεργάτης του Ινστιτούτου Bau [Ιταλία] και πιο πρόσφατα είχε τη σπάνια ευκαιρία να διεξάγει έρευνα στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Η έρευνά της στα πεδία της προσωρινότητας, της κινούμενης εικόνας,της διαδραστικής και παραγωγικής τέχνης έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο, το Πανεπιστήμιο του Greenwich,στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας - Λος Άντζελες. Η Laurel είναι καθηγήτρια στο Alberta College of Art &design στον Καναδά.

Συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του Generative Art, Science, and Technology Journal [Μιλάνο, Ιταλία], και είναι ιδρύτρια και συνεκδότης του περιοδικού Computational Media Design.


Seekers Oblivion

‘’Το βασικό θέμα της σειράς Seekers Oblivion είναι η παρουσία σε κατάσταση επισφαλούς κενού. Οι δύτες στο γκρεμό,οι κολυμβητές είναι μεταξύ ελευθερίας (πτήση) και την ασφάλεια (γη) και η ταραγμένη θάλασσα είναι η αβέβαιη ανάρτηση που πρέπει να περιηγηθεί μεταξύ των δύο.

Είναι ο ενδιάμεσος χώρος παρατεταμένης χρονικότητας που ενδιαφέρομαι για αποκαλύψω.

Επίσης, χρησιμοποιώ το φως για να μεταφέρω την αίσθηση της διάρκειας του χρόνου ή ίσως τη διαχρονικότητα. Σε ορισμένες από τις εικόνες, η ώρα της ημέρας είναι αδιευκρίνιστη και κυμαίνεται μεταξύ του ηλιακού φωτός και του φωτός της σελήνης ... αστέρια στον ουρανό και ήλιος στα κύματα. Χωρικές αναφορές επίσης προωθούνται ... με ουρανό που γίνεται θάλασσα ... και θάλασσα που γίνεται ουρανό. Οι Seekers Oblivion ψάχνουν για ένα χώρο όπου αναστέλλεται ο χρόνος, όπου μπορούν να αιωρούνται στο κενό, και προσωρινά η μνήμη και γνώση ωθούνται στη λήθη’’. Laurel Johanneson

www.laureljohannesson.com <http://www.laureljohannesson.com/>

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency