Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/03/2016

Το νέο βιβλίο του Αρ. Μπατιστάτου παρουσιάζεται στην αδελφότητα Πειραιά

Σας καλούμε στην παρουσίαση βιβλίου το «Πόδι της Χήνας» του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αριστοτέλη Μπατιστάτου, το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:00 στο πολιτιστικό μας κέντρο στον 1ο όροφο της Αδελφότητας. Το «Πόδι της Χήνας» είναι το δεύτερο βιβλίο του Κεφαλλονίτη συγγραφέα Αριστοτέλη Μπατιστάτου, το οποίο εκδόθηκε τον περασµένο Νοέµβριο από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

 

Πρόκειται για ένα αστυνοµικό µυθιστόρηµα το οποίο προσπαθεί να αναψηλαφήσει την πορεία του ναζιστικού φαινοµένου, από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία µέχρι τα πρόσφατα γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν του Κιέβου, µέσα από την ιστορία της τέχνης. Ο αστυνόµος Μόραλης ένας παρακµιακός αντιήρωας µε αµέτρητα κουσούρια και εµµονές, καλείται να εξιχνιάσει µια υπόθεση δολοφονίας ενός Έλληνα ζωγράφου.

Την ίδια νύχτα εξαφανίζεται από γκαλερί της Αθήνας ο διάσηµος πίνακας «Η Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Όταν ο αστυνόµος ανακαλύπτει ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται βρίσκεται στα ίχνη ενός σκοτεινού δικτύου το οποίο πλαστογραφεί έργα τέχνης προκειµένου να χρηµατοδοτήσει ναζιστικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Σε κάθε βήµα του ξεδιπλώνει χωρίς να το αντιλαµβάνεται όλη την ιστορία της σύγχρονης τέχνης.

Ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968. Κατάγεται απ’ τον Πόρο της Κεφαλονιάς. Είναι εικαστικός και συγγραφέας. Έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Όστρια η συλλογή διηγηµάτων «Μαθήµατα Ορθογραφίας» τον Ιούνιο του 2014, το µυθιστόρηµα «Το Πόδι της Χήνας» τον Νοέµβριο του 2015 και το θεατρικό έργο «ΤΑΚ» τον Ιανουάριο του 2016 το οποίο ανέβηκε εφέτος στο θέατρο Αλκµήνη.

Πολυμέσα

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency