Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/01/2007

Η μαγνητική τομογραφία μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία

Αμερικανοί ερευνητές του Georgetown University Medical Center της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν πως η μαγνητική τομογραφία μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της δυσλεξίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ανακοινώθηκαν στην ετήσια συνάντηση του American Association for the Advancement of Science.Με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας, η ερευνητική ομάδα απέδειξε ότι οι δυσλεξικοί εμφανίζουν μικρότερη δραστηριότητα στο ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ακόμη, ότι ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου των δυσλεξικών είναι "εύπλαστο", και συνεπώς μπορεί να διδαχθεί να αναπληρώνει τις ελλειμματικές λειτουργίες.

Οι επικεφαλής της έρευνας δρ. Γκουίνεβιρ Ίντεν και ο δρ. Τόμας Ζέφιρο υπέβαλαν τους ασθενείς τους σε δύο μαγνητικές τομογραφίες πριν και μετά το εντατικό σεμινάριο ανάγνωσης που είχαν προγραμματίσει.

Παρατήρησαν ότι, κατά τη διάρκεια της δεύτερης τομογραφίας, η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη γλώσσα παρουσίασε ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η τεχνολογία θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση της δυσλεξίας προτού ακόμη το παιδί αρχίσει να διαβάζει το πρώτο του βιβλίο. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την ελπίδα πως στο μέλλον θα προσφέρονται έγκαιρα (και προληπτικά) ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια σε όσους ενδέχεται να πάσχουν από την εν λόγω διαταραχή.

Υπολογίζεται ότι ένα στα έξι άτομα πάσχει από δυσλεξία. Όσοι υποφέρουν από τη διαταραχή, δυσκολεύονται να συσχετίσουν τις γραπτές λέξεις και τα γράμματα με τους ήχους που αυτά αντιπροσωπεύουν.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency