Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/12/2015

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παξινού

Ο πρέσβης της Αυστραλίας, εκπρόσωποι του επιστημονικού και λογοτεχνικού κόσμου και εκατοντάδες φίλοι του βιβλίου παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του μυθιστορήματος του καταξιωμένου Ελληνοαυστραλού καθηγητή της νευρολογίας, Γεωργίου Παξινού, «Κατ’ Εικόνα».

 

Η παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη, έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Αντώνης Μαϊλης, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Παρασκευή Σάκκα, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Αλτσχάϊμερ Αθηνών, ο κ. Άγγελος Βλάχος, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η Φαρμακοποιός κ. Μέλπω Λεκατσά.

Συντονίστρια της όμορφης βραδιάς ήταν η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Στο τέλος μίλησε ο καταγόμενος από τη Λεύκη Ιθάκης καθηγητής Γιώργος Παξινός, ακούραστος μαχητής για την προστασία του περιβάλλοντος, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει ένα μυθιστόρημα και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Επίσης ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους ομιλητές, τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, τη Μέλπω Λεκατσά, στην οποία είναι αφιερωμένο το βιβλίο, και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό. Σε κάποια στιγμή το λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος της Ιθάκης κ. Σπύρος Αρσένης ο οποίος ανάφερε ένα περιστατικό της εποχής που ο Γιώργος Παξινός ήταν ακόμα μαθητής στην Ιθάκη. Ο καταξιωμένος σήμερα επιστήμονας είχε επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο που ο πατέρας του κ. Αρσένη διατηρούσε στο Βαθύ.

«Χρειάζομαι κάποια βιβλία, είπε στον βιβλιοπώλη, αλλά δεν έχω λεφτά. Θα τα πληρώσω όταν γίνω επιστήμονας…».

Ο Γιώργος Παξινός έγραψε το βιβλίο στα αγγλικά και τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε ο Δημήτρης Τανούδης.

 

«Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, φίλε Γιώργο…»

Γιώργος Μεσσάρης

 

…ΛΕΖΑΝΤΕΣ…

Ο Δρ Άγγελος Βλάχος, κ. Παρασκευή Σάκκα, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, ο συγγραφέας Γιώργος Παξινός, ο κ. Αντώνης Μαϊλης και η κα Μέλπω Λεκατσά.

Ο καταγόμενος από την Ιθάκη συγγραφέας Γιώργος Παξινός ακούραστος –όπως πάντα– υπογράφει αφιερώσεις, «πολιορκημένος» από εκπροσώπους του ωραίου φύλου…

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency