Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/03/2015

Αγνοούν τη διαδικτυακή συμπεριφορά των παιδιών οι γονείς

Ένας στους τέσσερις γονείς δεν ξέρει τι κάνει το παιδί του στο διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας των εταιρειών Kaspersky Lab και της B2B International. Παράλληλα, η ίδια μελέτη υπογραμμίζει ότι σχεδόν οι μισοί γονείς (48%) εκφράζουν ανησυχίες ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber-bullying). 

 

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι οι προσπάθειες των ενηλίκων να δώσουν στα παιδιά τους «ιδιωτικό χώρο» είναι πιθανό να τα καθιστά επιρρεπή στην διαδικτυακή παρενόχληση και κακοποίηση. Για παράδειγμα, μόνο το 19% δηλώνει ότι είναι «φίλος» με τα παιδιά του ή τα «ακολουθεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μόλις το 39% παρακολουθεί την διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών του. Επίσης, το ανησυχητικό είναι ότι μόνο το 38% έχει μιλήσει στα παιδιά του για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα παιδιά δείχνουν απρόθυμα να παραδεχτούν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού. Ένας στους τέσσερις γονείς (25%) των οποίων τα παιδιά είχαν παρενοχληθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να το αντιληφθεί.

Η μακροπρόθεσμη συναισθηματική επίδραση του "cyber-bullying" μπορεί να είναι καταστροφική για τους νέους και οι γονείς πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, ώστε να μπορούν να ενεργήσουν για να το σταματήσουν. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 44% των γονέων με παιδιά που είχαν υποστεί εκφοβισμό παρενέβη για να το αποτρέψει, αλλά πάνω από τους μισούς δεν έλαβαν καμία δράση.

Πηγή: efsyn.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency