Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/01/2015

Η διατροφή ενός χαμστερ.

Η διατροφή ενός χάμστερ θα πρέπει να ποικίλει αν θέλουμε να είναι υγιές σωματικά και πνευματικά. Η τροφή τους αποτελείτε κυρίως από ρίζες και σπόρους φυτών, αλλά μπορούν να φάνε επίσης και κάτι πιο σπιτικό αλλά και έντομα. Επιλέξτε όμως από ένα petshop και ξηρά τροφή αλλά και κάποιες άλλες τροφές για επιπλέον πρόσληψη βιταμίνης αν δεν μπορείτε ή δεν γνωρίζεται ποιες ακριβώς τροφές χρειάζεται καθημερινά το κατοικίδιο σας.

 

Για την ώρα του ταΐσματος οι απόψεις διίστανται. Τα τρωκτικά εκ φύσεως την ημέρα κρύβονται και το βράδυ βγαίνουν για να συλλέξουν τη τροφή τους που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας τις πρωινές ώρες μετά το κυνήγι της τροφής τους. Οπότε ή μπορούμε να τα ταΐσουμε από το βράδυ ή νωρίς το πρωί αν μπορούμε να σηκωθούμε. Όσο για τη ποσότητα, ένα μεσαίου μεγέθους χάμστερ τρώει περίπου μία κουταλιά της σούπας περίπου ποικιλία από ξηρά τροφή και άλλες βιταμίνες.

Άλλες τροφές που μπορούμε να προσφέρουμε στο  χάμστερ μας  χωρίς φόβο είναι σχεδόν τα πάντα. Μερικές τροφές που θα θεωρούνται λιχουδιές από τα χάμστερ σας είναι: τα αυγά, βρασμένα και σφιχτά κατά προτίμηση προσοχή μην ξεχάσετε το αυγό και χαλάσει γιατί τότε θα είναι επικίνδυνο για το κατοικίδιο σας. Ανάμικτοι σπόροι πουλιών. Είναι μία πολύ καλή εναλλακτική διατροφή αλλά παρέχεται μία φορά την εβδομάδα. Είναι αρκετό. Η μαγιά επίσης είναι μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β η οποία βοηθάει  στην αποφυγή ασθενειών  του νευρικού συστήματος. Να σημειώσουμε ότι οι νευρικές ασθένειες είναι πολύ συχνές στην υγεία των τρωκτικών λόγω του υπερβολικού άγχους των τρωκτικών.

Η ισορροπημένη δίαιτα είναι σημαντική για τα τρωκτικά σας όπως και για όλους του οργανισμούς. Προσφέρετε νερό στα τρωκτικά σας πάντα και αλλάξτε το συχνά γιατί λερώνει γρήγορα. Για τη διατροφή του φτιάξτε ένα πρόγραμμα στο οποίο κάθε μέρα θα παρέχεται τις απαραίτητες  πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία υδρογονάνθρακες και λίπη που χρειάζεται το κατοικίδιο σας. Για λίπος χρησιμοποιήστε ιχθυέλαιο μια φορά την εβδομάδα ή τροφές που περιέχουν ήδη μουρουνέλαιο.

Προτιμείστε τη τροφή του να την παρέχεται μέσα σε πιάτο ή κάποιο μπολ. Έτσι μπορούμε να ελέγχουμε τι προτιμάει το χάμστερ μας να τρώει και σε τι ποσότητες. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε από τι έχει ανάγκη ή τι πρέπει ίσως να διακόψουμε για να ορίσουμε ισορροπία στη διατροφή του. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν βάζουμε τη τροφή στο έδαφος του κλουβιού δεν μπορούμε να διακρίνουμε ούτε τη ποσότητα που κατανάλωσε ούτε το είδος ούτε να καθαρίσουμε έυκολα τις παλιές τροφές και να τις αντικαταστήσουμε με νέες.

Πηγή: strayshelp.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency