Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/01/2015

Το νέο εργαλείο του Facebook - Για να μη σοκάρονται οι χρήστες

Το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν δεχθεί στο παρελθόν κριτικές για την αδυναμία τους να ασκήσουν επαρκή έλεγχο στις σκληρές εικόνες που αναρτούν κάποιοι από τους χρήστες τους.

 


Οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της διάδοσης σκληρών εικόνων λαμβάνοντας ένα νέο μέτρο. Από τα τέλη Δεκεμβρίου εφαρμόζεται η τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων πάνω σε φωτογραφίες και βίντεο που θεωρείται ότι περιέχουν σκληρές εικόνες που μπορεί να σοκάρουν, να προσβάλουν και να αναστατώσουν τον θεατή. Σε περίπτωση μάλιστα που ο χρήστης είναι κάτω των 18 ετών δεν θα μπορέσει καθόλου να παρακολουθήσει το βίντεο.


Η κίνηση του Facebook έγινε κάτω από το βάρος των πιέσεων που ασκούσαν εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες για τον περιορισμό των αναρτήσεων που δημοσιευόταν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έκαναν με αυτό τον τρόπο την προπαγάνδα τους. Οι όροι χρήσης του κοινωνικού δικτύου είναι σαφείς: απαγορεύεται αυστηρά η ανάρτηση περιεχόμενου που μοιράζεται για σαδιστική ευχαρίστηση ή εξύμνηση της βίας. Η ετικέτα προειδοποίησης θα μπαίνει αποκλειστικά σε περιεχόμενα που οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν αναφέρει ότι περιέχουν σκληρές εικόνες, ακόμα κι αν κάποιοι χρήστες τα αναρτούν για να καταγγείλουν γεγονότα και συμπεριφορές.


Μάλιστα, ένα από τα πρώτα βίντεο στα οποία τοποθετήθηκε ετικέτα είναι αυτό που απεικονίζει τη δολοφονία του Γάλλου αστυνομικού Αχμέτ Μεραμπέτ από τους τρομοκράτες που έκαναν την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Πηγή: iefimerida.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency