Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/11/2014

Firefox: Αντικαθιστά την Google με τη Yahoo!

Η Yahoo! θα είναι στο εξής και για τα επόμενα πέντε χρόνια η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Firefox στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη με το Ιδρυμα Mozilla. Το «χτύπημα» για την Google είναι διπλό, αφού σε άλλες μεγάλες αγορές, προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης θα είναι τοπικές υπηρεσίες, όπως οι Yander Search στην Ρωσία και Baidu στην Κίνα. Στην Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές ακόμη χώρες, οι χρήστες του Firefox θα συνεχίσουν να ψάχνουν εκ προοιμίου μέσω Google, παρά το γεγονός ότι η δεκαετής συμφωνία που υπογράφηκε το 2004 με την Google δεν ανανεώθηκε.

Σημειώνεται ότι η Google βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον τρόπο που επιλέγει τα αποτελέσματα η μηχανή της. Μια από τις αντιρρήσεις που έχει προβάλλει η Επιτροπή στις προτάσεις της Google για συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές αρχές είναι ότι οι πλέον προβεβλημένες θέσεις στα αποτελέσματα είναι δεσμευμένες από την Google, ανεξάρτητα από την ποιότητά τους, όταν την ίδια στιγμή όλες οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες, ακόμα και όταν είναι πιο σχετικές με τα κριτήρια αναζήτησης, θα έχουν λιγότερο πλεονεκτική τοποθέτηση.

Εντούτοις, η μηχανή αναζήτησης της Google παραμένει στην λίστα των διαθέσιμων επιλογών για όλους. Παρά το γεγονός ότι το Yahoo Search επιστρέφει αποτελέσματα μέσω της μηχανής της Microsoft, το Bing υπάρχει επίσης στην λίστα.

Οι εναλλακτικές διαθέσιμες επιλογές για αναζήτηση μέσω του browser Firefox διατηρήθηκαν -DuckDuckGo, Amazon.com, Twitter και Wikipedia. Η αλλαγή για εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ θα εφαρμοστεί τον Δεκέμβριο. Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στον τρόπο προβολής των αποτελεσμάτων από το Yahoo Search.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency