Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/11/2014

Καθαρισμός του Μονοπατιού του Κουτάβου από τη Μαθητεία

Στις 15 Νοεμβρίου 2014, η ελληνική ομάδα θεωρίας και δράσης Μαθητεία διοργάνωσε καθαρισμό του μονοπατιού γύρω από τον υγρότοπο του Κουτάβου, από τη γέφυρα Δεβοσέτου μέχρι το νησάκι.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν περίπου 15 μέλη και φίλοι της Μαθητείας, πέντε εκ των οποίων παιδιά. Τα παιδιά αποδείχθηκαν εξαίρετοι συνεργάτες καθώς συγκόμισαν σημαντικό όγκο απορριμάτων με απόχες και αυτοσχέδια εργαλεία ακόμη και μέσα από το νερό, σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Ο καθαρισμός ήταν μία πράξη συμβολικού χαρακτήρα που αποτελεί τη συνέχεια σειράς δράσεων της Μαθητείας με επίκεντρο τον Κούταβο. Η αποκατάσταση του υποβαθμισμένου υγροτόπου του Κουτάβου σε καμμία περίπτωση δεν εξαντλείται με μεμονωμένες πράξεις, παρά απαιτεί τη συντονισμένη σύμπραξη της κοινωνίας, του τοπικού επιστημονικού δυναμικού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης.

Η Μαθητεία είναι μία ελληνική ομάδα θεωρίας και δράσης η οποία συγκροτήθηκε το 2012. Ως προς τη θεωρία, η Μαθητεία έχει στόχο να αποτελέσει έναν χώρο δημιουργίας σκέψης και θεωρητικών προσεγγίσεων-λύσεων στην πολύπλευρη κρίση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Αφορμή για σκέψη προσφέρει η μελέτη κειμένων, το πρώτο εκ των οποίων είναι «Η Μοίρα της Σύγχρονης Ελλάδας» του Κώστα Αξελού. Ως προς τη δράση, οι πράξεις της Μαθητείας έχουν συμβολικό και ειρηνικό χαρακτήρα, με στόχο να αλλάξει προς το καλύτερο δυνατό η δεινή κατάσταση της κοινωνίας. Η Μαθητεία στηρίζεται για την επέκτασή της σε γνωριμίες ή συστάσεις υποψηφίων μελών εκ μέρους των σπουδαστών ή των γνωστών της. Η διεύθυνση αλληλογραφίας της Μαθητείας είναι Τ.Θ. 121, 28100 Αργοστόλι και το τηλέφωνο 6974 251575. 

 

 

 

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency