Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/10/2014

Ρεκόρ πωλήσεων Mac σημειώνει η Apple στα αποτελέσματα τριμήνου

Το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2014 η Apple είδε τα έσοδά της από τις πωλήσεις Mac να αυξάνονται κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αποφέροντας περισσότερα έσοδα στην εταιρεία από τις (μειωμένες κατά 10%) πωλήσεις των iPad. Τα iPhone είναι η Νο1 πηγή εσόδων, τα οποία συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Το τρίμηνο έκλεισε με έσοδα $42,1 δισεκατομμύρια και κέρδος $8,5 δισεκατομμυρίων.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, η Apple συγκεντρώνει το 60% των εσόδων της εκτός ΗΠΑ, σε σύνολο 42,123 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το τρίμηνο αυτό η Apple διέθεσε 5.520.000 Mac
 ή σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερους από το αντίστοιχο τρίμηνο το 2013, αποφέροντας στην εταιρεία 6,6 δισ. δολάρια. Όπως σημειώνουν αναλυτές, οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν στα 33 από τα 34 διαδοχικά τρίμηνα, παρά το γεγονός ότι η αγορά PC δεν απολαμβάνει καν την σταθερότητα.

Την επέλαση των Mac φαίνεται ότι διευκολύνουν η κακή υποδοχή των Windows 8 και η απομακρυσμένη στα τέλη του 2015 αντικατάστασή τους από τα Windows 10. 

Από την άλλη, συνδράμουν οι πωλήσεις των iPhone και των iPad αλλά και η πολιτική που ακολουθεί η Apple με το λογισμικό της. Το OS X Yosemite, το λειτουργικό σύστημα της Apple, φέρνει στο desktop την χρήση του τηλεφώνου της. 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency