Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/10/2014

Χωρίζεται στα δύο η HP

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η HP πρόκειται να χωριστεί στα δύο, καθιστώντας ανεξάρτητο το τμήμα υπολογιστών και εκτυπωτών από το κομμάτι των υπηρεσιών

 

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η υφιστάμενη Διευθύνων Σύμβουλος, Meg Whitman θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο τμήμα PC & printerενώ θα διατελέσει CEOτης ξεχωριστής εταιρικής μονάδας με αντικείμενο τις υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Διευθύνων Σύμβουλος στην εν λόγω μονάδα θα αναλάβει το υψηλόβαθμο στέλεχος Dion Weisler.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση για τον διαχωρισμό της HP: πριν από τρία χρόνια (το 2011) τα MMEανέφεραν ότι το διοικητικό συμβούλιο βρισκόταν προ των πυλών του διαχωρισμού ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί ο enterpriseτομέας από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του τότεCEOLéoApotheker, το πλάνο ματαιώθηκε και η εταιρεία διατήρησε όλα τα τμήματα κάτω από την ίδια εταιρική «ομπρέλα».

 

Η εταιρεία με έδρα το PaloAltoτης Καλιφόρνια βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, ως αποτέλεσμα της διαρκούς πτώσης της αγοράς των υπολογιστών την στιγμή που τα περιθώρια κέρδους ελαχιστοποιούνται και οι πωλήσεις των WindowsPCδιαρκώς μειώνονται.

 

Αντιθέτως, το κομμάτι των εκτυπωτών παρουσιάζει μεγαλύτερη κερδοφορία, αν και το 2012 εκτυπωτές και PCείχαν συνενωθεί σε μία ενιαία μονάδα. Την ίδια χρονιά η ΗPέχασε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις κατασκευαστή υπολογιστών από την Lenovo.

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency