Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/09/2014

Ασανσέρ που θα φτάνει στο διάστημα σχεδιάζουν Ιάπωνες

Η Obayashi, ένας κατασκευαστικός κολοσσός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τα σχέδια της για κάτι που με την πρώτη ματιά φαντάζει εξωπραγματικό: τη δημιουργία ως το 2050 ενός ανελκυστήρα που θα μεταφέρει ανθρώπους και αγαθά στο διάστημα.  

Το μήκους 96.000 χιλιομέτρων καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι από νανοσωλήνες άνθρακα, μια υλική δομή εκατοντάδες φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο ανελκυστήρας θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και θα φτάνει μετά το ταξίδι μιας εβδομάδας σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων. Θα μπορεί να χωράει μέχρι 30 άτομα.

Αν ποτέ πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνει πολύ πιο φθηνή η μεταφορά φορτίου στο διάστημα. Αυτή τη στιγμή με τις διαστημικές πτήσεις κάθε κιλό που φεύγει από τη γη κοστίζει 22.000 δολάρια. Με τον ανελκυστήρα το κόστος θα πέσει στα 200 δολάρια το κιλό.  

Η εταιρία Obayashi είναι μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας. Πριν μια διετία είχε ολοκληρώσει Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας (634 μέτρα). Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.  

Η εταιρεία θα ζητήσει διεθνή βοήθεια καθώς όπως παραδέχεται ο υπεύθυνος της έρευνας και ανάπτυξης "Δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μόνοι μας".

Πηγή: www.lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency