Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/09/2014

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την άγρια φύση που δημοσιεύτηκαν στο National Geographic!!

Ποιες ήταν οι πρώτες φωτογραφίες, οι πρώτες εικόνες από την άγρια φύση που δημοσιεύσε το National Geographic; O πρωτοπόρος φωτογράφος George Shiras έδωσε τις λήψεις του στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1905 και έκτοτε το περιοδικό ξεκίνησε να περιλαμβάνει συστηματικά στα τεύχη του εικόνες από την άγρια φύση.

Ο George Shiras με την επιμονή του στην παρατήρηση και την καταγραφή της άγριας ζωής, ταξίδεψε για πολλά χρόνια σε απάτητητες περιοχές και με την επιμονή του να αποτυπώσει στον φακό αυτά που έβλεπε, καθιέρωσε μεθόδους όπως η φωτογράφιση με φλας, τα παιχνίδια με την κάμερα, η λήψη φωτογραφιών τη νύχτα.

Με τη χρήση αυτών των εργαλείων, τραβήχτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες με άγρια ελάφια να βοσκούν στο δάσος, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους στις δυνατές λάμψεις της κάμερας. Ο τίτλος του άρθρου στο περιοδικό ήταν "Άγρια παιχνίδια με τον φακό και την κάμερα" και σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που τότε ο ίδιος ο Ρούσβελτ ζήτησε από τον φωτογράφο να γράψει ένα επιστημονικό βιβλίο για όσα είχε παρατηρήσει και καταγράψει σχετικά με την άγρια φύση.

Οι φωτογραφικές μηχανές εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν "πρωτόγονες" και η άγρια φύση τόσο "φευγαλέα" που ήταν σχεδόν αδύνατο να κινηματογραφηθεί. Ωστόσο, με εργαλείο την επιμονή του φωτογράφου, ένας εντελώς άγνωστος κόσμος για τους ανθρώπους αναδύθηκε στην επιφάνεια και πήρε μορφή και υπόσταση αποκαλύπτοντας τη σπάνια ομορφιά του.

Πηγή: athensmagazine.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency