Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/09/2014

Κίνα: Ειδικό πεζοδρόμιο για όσους έχουν εθισμό με τα smartphones

Ένα πεζοδρόμιο μήκους 30 μέτρων στην πόλη Chongqing της Κίνας, αποτελεί τον πρώτο δρόμο της χώρας, για χρήση από όσους έχουν τα μάτια τους κολλημένα στην οθόνη του κινητού τους, σύμφωνα με τον Telegraph.

Με τη χώρα να αντιμετωπίζει πρωτοφανή ποσοστά εθισμού των πολιτών στα smartohones τους, οι αρχές της πόλης χώρισαν το κανονικό πεζοδρόμιο σε δύο λωρίδες, αφιερώνοντας τη μία λωρίδα αποκλειστικά στους χρήστες κινητών και έβαψαν επάνω της μεγάλα άσπρα βέλη για να τους δείχνουν το δρόμο, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο.  

Αντίστοιχη πρωτοβουλία, από την οποία οι αρχές της κινεζικής πόλης κόπιαραν τις επιγραφές επί λέξει, είχε αναλάβει το κανάλι National Geographic το καλοκαίρι, στην Washington DC, για την προώθηση της νέας του εκπομπής με τίτλο Mind Over Masses.

Ελάχιστοι πάντως ήταν οι διαβάτες που άλλαξαν πλευρά πεζοδρομίου, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιγραφών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πηγή: www.lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency