Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/08/2014

Το Facebook απαγορεύει τα Like Gates

Το Facebook αλλάζει και πάλι την πολιτική του και καταργήσει μονομιάς «like gates». Πρόκειται για τα "παράθυρα" που υποχρεώνουν τους χρήστες να κάνουν like σε μια ιστοσελίδα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό. Tα tab αυτά ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που τα χρησιμοποιούσαν για να συγκεντρώνουν followers στις σελίδες τους μέσω διαγωνισμών ή ελκυστικών κοινοποιήσεων που όμως απαιτούσαν σύνδεση με τη σελίδα τους στο Facebook.  

Η πλήρης κατάργηση της εφαρμογής θα τεθεί σε ιχύ από τις 5 Νοεμβρίου ενώ όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις δεν θα είναι προσβάσιμες. Από την ανακοίνωση της  7ης Αυγούστου και έπειτα οι νέες ιστοσελίδες που δημιουργούνται παύουν να έχουν τη δυνατότητα  δημιουργίας και χρήσης " like gate".  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook η πολιτική αλλάζει μιας και αυτές οι εφαρμογές παρακινούν τους χρήστες να κάνουν like παρά τη θέλησή τους, κάτι που η πλατφόρμα δεν θεωρεί ορθή χρήση των social media. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες να κάνουν like σε σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και που θέλουν παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινοποιήσεις τους.

Πηγή: www.lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency