Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/07/2014

M-House: Ένα σπίτι διακοπών, τελευταίας τεχνολογίας

Από τη Μαρία Γεωργίου

Το M-House είναι μια σπονδυλωτή (modular) κατοικία, αποτελούμενη από αποσπώμενα μέρη, τα οποία αποσυναρμολογούνται και μετατίθενται κατά βούληση, επιτρέποντας στο σπίτι να προσαρμοστεί σε διάφορες ανάγκες και επιθυμίες.

 

Ο σκελετός του είναι ένας κάνναβος επτά αλληλένδετων κύβων, πλαισιωμένων από λεπτά, χαλύβδινα πάνελ, που άλλοτε δημιουργούν χώρο, άλλοτε χρησιμεύουν σαν στέγαστρα για σκίαση και προστασία, και άλλοτε χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του, ως γραφεία, ράφια και πτυσσόμενα καθίσματα. [δες το video εδώ]

Το M-House έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται θεμελίωση, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για διάφορα εδάφη και κλίματα, ενώ είναι εντελώς αυτόνομο ενεργειακά, με ειδικό χώρο για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και αιολικής γεννήτριας.

Το high-tech θέρετρο, που ανήκει στην σειρά Μ-viroments, του αμερικανού designer Michael Jantzen, πωλήθηκε σε έναν κορεάτη συλλέκτη τέχνης.

Πηγή: www.lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency