Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/05/2014

Η Apple είναι έτοιμη να μετατρέψει το iPhone σας σε τηλεχειριστήριο για "έξυπνο σπίτι"

Την ώρα που όλοι περιμένουν με αγωνία το νέο iPhone, η Apple κάνει την...έκπληξη, παρουσιάζοντας τη δική της πλατφόρμα λογισμικού για το “έξυπνο σπίτι”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορεί να μετατρέπει το iPhone σε ένα τηλεχειριστήριο το οποίο θα ελέγχει τα πάντα μέσα στο σπίτι: φώτα, συσκευές και συστήματα ασφάλειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (2-6 Ιουνίου), στο Σαν Φρανσίσκο.

Πέρα από τη διασύνδεση με συσκευές iPhone και iPad θα είναι εφικτή και η διασύνδεση και με το Apple TV, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επίπεδο hardware μέσα στο έτος.

Η πλατφόρμα «Έξυπνο Σπίτι» θα επιτρέπει επίσης την αναγνώριση συσκευών προερχόμενων από τρίτους κατασκευαστές και θα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία τους, μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι και οι Dropcam (οικιακά συστήματα ασφαλείας), Philips και Nest.

Η είσοδος της Apple στο χώρο της «οικιακής τεχνολογίας» θα αυξήσει τον ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η Samsung και η LG Electronics, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. Παράλληλα, θα ενταθεί και ο ανταγωνισμός με την Google η οποία μετά την εξαγορά της Nest φάνηκε να στρέφεται και αυτή προς το συγκεκριμένο κομμάτι της αγορά.

ΠΗΓΗ: newsmoney.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency