Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/05/2014

ΒΙΝΤΕΟ- I.X. χωρίς τιμόνι από την Google

ΒΙΝΤΕΟ- Αυτόνομα I.X. χωρίς τιμόνι από την Google


 

Ένα πρωτότυπο όχημα που κατασκευάσθηκε εξαρχής για να κινείται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, παρουσίασε την Τρίτη στις ΗΠΑ η Google.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σχεδίασή του είναι προσαρμοσμένη στα συστήματα αυτόματης οδήγησης που ενσωματώνει και το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται οδηγό για να κυκλοφορήσει. Έτσι, στην τελική εκδοχή του, το διθέσιο όχημα δεν θα έχει τιμόνι και πεντάλ φρένου, παρά μόνο ένα κουμπί «έκτακτης ανάγκης», με το οποίο θα μπορούν να το ακινητοποιήσουν οι επιβάτες, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Αν και η Google πειραματίζεται εδώ και χρόνια με τεχνολογίες αυτόνομης πλοήγησης, μέχρι σήμερα όλες οι δοκιμές πραγματοποιούνταν σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, στα οποία γίνονταν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Η Google υποστηρίζει πως τα αυτόνομα Ι.Χ. δεν θα πρέπει να έχουν τα χειριστήρια ενός συμβατικού αυτοκινήτου, καθώς τα τεστ έχουν δείξει πως η απότομη ανθρώπινη παρέμβαση στην κίνησή τους μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Πάντως, η αρχική «παρτίδα» από τα πρωτότυπα διθέσια θα διαθέτει τιμόνι και φρένο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές των πολιτείας της Καλιφόρνια όπου η εταιρεία κάνει τις δοκιμές της, και οι οποίες προβλέπουν πως ο επιβάτης θα πρέπει να μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή υπό τον πλήρη έλεγχό του το όχημα.

Στο ταμπλό του διθέσιου υπάρχει μια οθόνη που δείχνει το δρομολόγιο και την ταχύτητα, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα 40 χλμ./ώρα. Όπως είναι φυσικό, το όχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που επιτρέπουν στον «αυτόματο πιλότο» του να καταλαβαίνει τη θέση του και τι βρίσκεται γύρω του, σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων μέτρων.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

 

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency