Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/05/2014

Spammers εκμεταλλεύτηκαν το νέο άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Τα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μέρος προσπαθειών μαζικής συλλογής προσωπικών στοιχείων ή μπορεί να περιέχουν και κακόβουλο λογισμικό

 

H πρόσφατη κυκλοφορία ακόμα ενός μουσικού άλμπουμ με τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον έφερε ξανά το όνομα του εκλιπόντος αστέρα της ποπ στην επικαιρότητα και οι spammers κινήθηκαν γρήγορα για να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Το κύμα των spam emails, με αφορμή την κυκλοφορία του Xscape, χρησιμοποιεί ένα απλό μήνυμα το οποίο είναι φτιαγμένο να μοιάζει με προσωπικό email. Καπηλεύεται το όνομα του Μάικλ Τζάκσον και ορισμένους τίτλους τραγουδιών του για να δημιουργήσει ελκυστικές περιγραφές ως θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Το περιεχόμενο του email περιέχει ένα link μαζί με ένα γενικό σχόλιο. Το μήνυμα υπογράφεται από ένα όνομα, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση στον παραλήπτη ότι κάποιος γνωστός τού έστειλε μήνυμα με κάποιο link για το νέο μουσικό άλμπουμ. Τελικά, το URL ανακατευθύνει σε ένα ψευδές “pharmacy domain”, το οποίο υπόσχεται φτηνά φάρμακα χωρίς συνταγή.

Η Symantec, εταιρεία που ειδικεύεται στην προστασία της πληροφορίας και έκανε τη σχετική ανακοίνωση, προειδοποιεί ότι αναμένει περισσότερα παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα στο άμεσο μέλλον, που θα δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν τον σχετικό “θόρυβο”, υποστηρίζοντας ότι είναι μέρος προσπαθειών phishing ή ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό (malware).

Παράλληλα, η Symantec συμβουλεύει τους χρήστες:

-Να μην ανοίγουν emails από άγνωστους αποστολείς.

-Να μην κάνουν κλικ σε links από ύποπτα emails.

-Να μην δίνουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε ύποπτες ιστοσελίδες, καθώς μπορεί να έχουν δημιουργηθεί για σκοπού phishing (ψαρέματος προσωπικών στοιχείων).

-Να διατηρούν το λογισμικό ασφαλείας τους ανανεωμένο για να παραμένουν προστατευμένοι από επιθέσεις phishing και malware.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency