Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/05/2014

Σπάσε τα βάζα του Ai Wei-Wei ελεύθερα!

Με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σπας όσα θέλεις και δε στοιχίζει τίποτα

Λίγο καιρό πριν, η αστυνομία του Μαϊάμι συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος έσπασε ένα βάζο αξίας ενός εκ. δολαρίων από την καλλιτεχνική συλλογή με τίτλο «Βαμμένα βάζα» του αντιφρονούντα Κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέι-Γουέι, η οποία είχε εκτεθεί στο Perez Art Museum, στην έκθεση με τον τίτλο "According to what?". Ο δράστης, ο καλλιτέχνης Maximo Caminero, διαμαρτυρήθηκε με αυτό τον βανδαλισμό για την επιλογή του Perez Art Museum, να κάνει εκθέσεις μόνο διεθνών καλλιτεχνών.

Σήμερα χάρη σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, οποιοσδήποτε έχει κέφι μπορεί να σπάσει ένα από τα βάζα του Άι-Γουέι-Γουέι χωρίς να του στοιχίζει ένα εκατομμύριο το ένα, που είναι η επίσημη τιμή των βάζων. Το παιχνίδι έχει σχεδιάσει ο Grayson Earle και λέγεται "Ai Weiwei Whoops!.   Μπαίνετε σε μια μωβ οθόνη και ο κέρσοράς σας γίνεται βάζο! Μπορείτε να σπάσετε όσα βάζα θέλετε, και να προκαλέσετε ζημιές μέχρι Όταν τα αγγεία χτυπήσουν στο πάτωμα, κάνουν έναν υπέροχο ήχο. Οι ζημιές που μπορείτε να προκαλέσετε μπορεί να φτάσουν το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο παιχνίδι δεν υπάρχει στόχος. Δεν υπάρχουν επίπεδα. Το παιχνίδι είναι μια αλληγορία. Η τέχνη είναι μια ψευδαίσθηση. Κατά κάποιο τρόπο το σπάσιμο είναι καθαρτικό, ψυχοθεραπευτικό. Και δεν χαλάς και τα σερβίτσια σου!

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency