Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/05/2014

Thermal Touch: Μια νέα τεχνολογία!!!

Η Metaio παρουσίασε μια νέα τεχνολογία με την οποία υπόσχεται ότι θα μετατρέψει σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια σε…”επιφάνεια αφής”, χάριν στο συνδυασμό δεδομένων από δύο κάμερες (κανονική και υπερύθρων) τοποθετημένων στα γυαλιά του χρήστη. Το σύστημα ονομάζεται Thermal Touch και εκτός από τις δύο κάμερες περιλαμβάνει ένα tablet ή PC για τροφοδοσία.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το λογισμικό καταγράφει τα θερμικά αποτυπώματα που αφήνουν τα δάκτυλα του χρήστη όταν ακουμπούν μια επιφάνεια και στη συνέχεια προσθέτει ψηφιακό περιεχόμενο μέσω τεχνολογίας Augmented Reality. Σύμφωνα με τον Peter Meier, CTO της εταιρείας,

“Όλοι μιλούν αυτές τις μέρες για τις έξυπνες φορετές συσκευές, όπως είναι το Google Glass ή το Oculus Rift. Ωστόσο, κανείς δεν κάνει λόγο για τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες τους. Χρειαζόμαστε φυσικό και πιο άνετο περιβάλλον για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του αύριο”

Πηγή: techgear.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency