Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/05/2014

Ξεκινούν οι δοκιμές δικτύου 5G στην Ιαπωνία

Η NTT DOCOMO, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, και η Ericsson επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους, από την εποχή των δικτύων δεύτερης γενιάς μέχρι τα δίκτυα 4G, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμές τεχνολογίας 5G μέσα στο 2014.

 

Πέντε προκλήσεις στον δρόμο προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G Σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης βρίσκονται σήμερα μια σειρά ασύρματων τεχνολογιών μετάδοσης δεδομένων που θα κάνουν πραγματικότητα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, κύριο συστατικό της δικτυωμένης κοινωνίας του, όχι και τόσο μακρινού, μέλλοντος. Οι απαιτήσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα δίκτυα 5G είναι εξαιρετικά υψηλές. Ποιες είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να έχουμε εμπορικά διαθέσιμα δίκτυα 5G από το 2020;
Καθώς η ΝΤΤ Docomo συνεχίζει να επεκτείνει τα LTE δίκτυά της, προετοιμάζεται για την εξέλιξη της εμπειρίας του χρήστη σε 5G και τις νέες εφαρμογές από μηχανή σε μηχανή (M2M).

Με το δοκιμαστικό σύστημα 5G της Ericsson, η NTT DOCOMO σκοπεύει να επιτύχει υπερυψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μεγαλύτερες από 10Gbps, δημιουργώντας ένα δίκτυο χιλιαπλάσιας χωρητικότητας, σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα LTE.

Ο Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technical Officer στην NTT DOCOMO, δήλωσε: «Οι μελέτες για το 5G συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς το 2020. Εκτιμούμε ότι το 5G θα παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές εφαρμογές και θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για τους χρήστες και για την ίδια τη βιομηχανία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G μέσα από αυτή την πειραματική δοκιμή».

Για τις ανάγκες των δοκιμών, η Ericsson έχει αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες κεραιών με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ικανές για υψηλότερες συχνότητες και μεταδόσεις ανά συντομότερα διαστήματα, καθώς και νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.

Ο Ulf Ewaldsson, Senior Vice President και CTO της Ericsson, είπε: «Το 5G θα είναι βασικός παράγοντας για την μετάβαση της βιομηχανίας προς τη Διαδικυωμένη Κοινωνία. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τις νέες τεχνολογίες που διερευνούμε σε συνεργασία με την NTT DOCOMO. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μετατροπή του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που ήδη βιώνουμε».

Εκτός από τις νέες τεχνολογίες κεραιών, οι δοκιμές καλύπτουν τεχνολογικούς τομείς όπως η αρχιτεκτονική μάκρο/μίκρο κυψελών που βασίζονται σε ετερογενές δίκτυο, η ευρυζωνική επικοινωνία μέσω ζωνών συχνοτήτων 15GHz και υψηλής ταχύτητας και η μετάδοση υψηλής χωρητικότητας.

Η Ericsson θα συνεργαστεί με την NTT DOCOMO για δοκιμές σε εξωτερικούς χώρους, που θα λάβουν χώρα στην περιοχή Yokosuka της Ιαπωνίας.

Η Ericsson δηλώνει ότι ηγείται και προωθεί την εξέλιξη του προτύπου 5G, μέσα από σχετικό ερευνητικό έργο, πρότυπες δραστηριότητες και συνεργασίες με μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και ομίλους της βιομηχανίας, και θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές στην προσπάθεια να καθοριστεί η επόμενη γενιά της τεχνολογίας δικτύων, από την έρευνα έως την πλήρη εμπορευματοποίησή τους. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα νέο εργαστήριο ερευνών για την προώθηση της συνεργασίας σε μεταφορές μέσω 5G. Η βιομηχανική έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και η ανάπτυξη εμπορικών δικτύων 5G αναμένεται γύρω στο 2020.


Πηγή: In.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency