Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/05/2014

Η Google έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής δεδομένων

Ένας παιδόφιλος, ένας γιατρός κι ένας πολιτικός οι πρώτοι ευρωπαίοι που εξασκούν το 'δικαίωμα στη λήθη'. Όπως μας ενημερώνει το BBC, χωρίς όμως να κατονομάζει πηγές, η διασημότερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, μόλις έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής συνδέσμων από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέπει στους ευρωπαίους χρήστες να αιτηθούν την απαλοιφή στοιχείων τους, εξασκώντας το λεγόμενο "δικαίωμα στη λήθη".  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας πολιτικός που κατεβαίνει και πάλι ως υποψήφιος ζήτησε τη διαγραφή αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την πορεία του ως βουλευτής, ένας γιατρός ζήτησε τη διαγραφή συνδέσμων με αρνητικές κριτικές από πρώην ασθενείς του, ενώ, τέλος, ένας πρώην κατηγορούμενος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας ζήτησε τη διαγραφή των συνδέσμων που αφορούν στο ειδεχθές του αδίκημα.   Η ευρωπαία επίτροπος Viviane Reding δήλωσε σχετικά με τη προχθεσινή απόφαση ότι "αποτελεί μια ξεκάθαρη νίκη υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών", όμως πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση ως "ολέθρια" για το μέλλον των μηχανών αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης  της πληροφορίας, όπως ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales.   Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Google, Eric Schmidt, ο οποίος δήλωσε σε χθεσινή ομιλία του ότι η απόφαση του δικαστηρίου, "έγειρε προς τη λάθος μεριά της ζυγαριάς".

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency