Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/05/2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Προς τους υποψήφιους Δημάρχους

Αξιότιμοι,

Ο Mahatma Gandhi είπε κάποτε:
«Ο Πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα Ζώα»
και «Γνώρισα τους Ανθρώπους, αλλά αγάπησα τα Ζώα»

Υποψήφιοι κύριοι Δήμαρχοι,
Η Κεφαλονιά πριν σας ψηφίσει θέλει να ξέρει κατά πόσο θα ενδιαφερθείτε και θα φροντίσετε τα Ζώα της, πριν σας εμπιστευτεί τους Ανθρώπους της!!
Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί πρέπει να συμπληρωθεί από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, για να δημοσιευτεί , να αξιολογηθεί και να κριθεί από όλους τους δημότες του νομού.
Επομένως, αναμένουμε εγγράφως τις απαντήσεις σας!
Γιατί μπορεί μεν τα ανωτέρω αποφθέγματα να τα είπε “κάποτε” ο Mahatma Gandhi, η ανάγκη όμως για Εξανθρωπισμό, Εξευγενισμό Ηθών και Εκπολιτισμό, είναι στην εποχή μας επιτακτικότερη όσο ποτέ άλλοτε!
Και επειδή λοιπόν τα Ζώα δεν παίρνουν από λόγια, αναμένουμε το Έμπρακτο Έργο σας!!

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1, Γραφεία Υποψηφίων
2,Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Κεφαλλονιάς

Καταρχάς να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στην προεκλογική σας εκστρατεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι στη Διακήρυξη της δημοτικής σας παράταξης έχετε συμπεριλάβει στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις τα μέτρα τα οποία προτίθεστε να πάρετε ως προς την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της προστασίας των ζώων στον Δήμο μας.

Ασφαλώς γνωρίζετε, αλλά και αναγνωρίζετε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια επέφεραν καταλυτικές αλλαγές στην ζωή των κατοίκων του νησιού μας.

Οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν, δημιούργησαν ανυπέρβλητες καταστάσεις επιβίωσης, με οικογένειες να αδυνατούν να επιτύχουν τα βασικά προς το ζην, και επομένως να δυσκολεύονται να φροντίσουν και να ανταποκριθούν στα έξοδα διαβίωσης των κατοικίδιων και των άλλων ζώων τους, ενώ δεν σταματούν οι λογαριασμοί και τα χρέη.

Επιπλέον οι προϋπολογισμοί των Δήμων και των Περιφερειών, έχουν συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα τα οικονομικά των φιλοζωικών σωματείων να βρίσκονται σε αδύναμη και συγχρόνως άθλια κατάσταση.

Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι Δήμοι που επεδίωξαν το καλύτερο, τα κατάφεραν.

Έτσι, όσοι Δήμοι αντιμετώπισαν τα αδέσποτα της περιοχής τους επιδεικνύοντας ευαισθησία και εφευρετικότητα, βρήκαν λύσεις και επέδειξαν άριστα αποτελέσματα. ‘Όσοι όμως αδιαφόρησαν για τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις τους, κρύφτηκαν πίσω από την οικονομική κρίση και σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Όμως, από την εμπειρία του Συλλόγου μας καθώς και της Π.Φ.Π.Ο. της οποίας είμαστε μέλος, προκύπτει ότι δεν χρειάζονται υπέρογκα ποσά ούτε για την εφαρμογή της νομοθεσίας, ούτε για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων, όσον αφορά τα αδέσποτα.

Χρειάζεται όμως… βούληση!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ακούγοντας τις ανησυχίες, αλλά και τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων φιλόζωων από όλη την Ελλάδα, που εκπροσωπούνται μέσω των σωματείων – μελών τους, όπως ακριβώς και ο δικός μας Σύλλογος, απευθύνονται σε εσάς και σας ζητούν να τοποθετηθείτε στα παρακάτω ερωτήματα, δια μέσου των οποίων σας δίνεται η δυνατότητα :

1) να αναδείξετε το ήδη υπάρχον έργο σας

2) να αναπτύξετε επιπλέον τις θέσεις σας

3) να ενημερωθείτε σε θέματα που αφορούν την προστασία της πανίδας του τόπου μας.

Έφτασε πλέον η εποχή, κατά την οποία - περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε - οι επιλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την αντιμετώπιση της προστασίας των ζώων, και κατά συνέπεια του περιβάλλοντος, αποτελεί βασικό κριτήριο ψήφου για χιλιάδες πολίτες. Πολίτες δηλαδή οι οποίοι ενδιαφέρονται και ανησυχούν για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ενημερώνουμε επίσης ότι οι απαντήσεις στις κατωτέρω ερωτήσεις θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο, σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο προς ενημέρωση των πολιτών.

Επιπροσθέτως, η Π.Φ.Π.Ο. έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις σε Υπουργεία όπως, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Ενεργείας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι επίσης απαραίτητο να επισημανθεί ότι η η Π.Φ.Π.Ο συνεργάζεται στενά με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά στην σύσταση νόμων, όπως του πλέον πρόσφατου Ν. 4039/2012, που αφορά τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα  και δεσποζόμενα, ενώ επιπλέον συμμετέχει δραστικά στη λήψη αποφάσεων και μέτρων σε ότι αφορά στα ζώα όπως, πχ ζώα σε τσίρκο, κυνήγι, γουνοφόρα ζώα, παραγωγικά ζώα, πειραματόζωα κ.τ.λ.

Αν επιτευχθεί συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών σωματείων, μπορεί να περιοριστεί η δυσκολία της αντιμετώπισης της κρίσης ΜΟΝΟ στο οικονομικό επίπεδο.

Είναι σημαντικό να κρατήσουμε όρθιες, αξίες όπως: Αλληλεγγύη, Αλληλοβοήθεια, Συμπόνια, Σεβασμό προς την Ζωή, στον Άνθρωπο και κατά συνέπεια σε όλα τα έμψυχα όντα της φύσης μας και του τόπου μας.


Θέμα 1ο – Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Είναι γνωστό ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Σύμφωνα με την νομική διαδικασία οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνήσουν αφ’ ενός για την ευζωία των αδέσποτων, αφ’ ετέρου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας είναι περιορισμένες. Το θέμα των αδέσποτων ζώων παρόλα αυτά έχει πολλές προεκτάσεις, ηθικές, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτισμικές, όπως πχ τουριστικές κ.τ.λ, Από την άλλη μεριά όμως ο αριθμός των ζώων που χρήζουν επίλυση των προβλημάτων στον Δήμο μας είναι ήδη υψηλός, με τάσεις συνεχούς αύξησης.

1.1 Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να γνωρίζουμε αν προτίθεστε να διαθέσετε κονδύλια επαρκή και μέχρι ποιού ποσοστού επί του προϋπολογισμού του Δήμου, για θέματα όπως ενημέρωση πολιτών, εκπαίδευση μαθητών αλλά και ιδιαίτερα για την φροντίδα των ζώων, ειδικότερα σε θέματα στείρωσης, σίτισης, περίθαλψης αδέσποτων κλπ;

1.2 Όπως εφαρμόζουν αρκετοί Δήμοι στην χώρα μας, έχουμε προτείνει ενσωμάτωση 0,50 λεπτών στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ προκειμένω τα χρήματα αυτά να ενδυναμώνουν το προϋπολογισθέν ετήσιο κονδύλι του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων. Υπάρχει πρόθεση εκ μέρους σας για άμεση εφαρμογή του ανωτέρω;

1.3 Στην χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση, ενώ υποφέρουν συνάνθρωποί μας; Εξηγήσατε

Είναι γνωστό ότι στις υποχρεώσεις των Δήμων συμπεριλαμβάνεται και η φροντίδα των ζώων μετά την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, ο Νόμος προβλέπει την δημιουργία σημείων σίτισης αδέσποτων ζώων. Ήδη αρκετοί Δήμοι προχώρησαν στην τοποθέτηση σημείων σίτισης αδέσποτων ζώων.

1.4 Ο Δήμος μας δεν έχει δημιουργήσει αντίστοιχα σημεία, προτίθεστε να δημιουργήσετε εσείς; Επίσης, διατίθεστε να θέσετε σε λειτουργία το πρόγραμμα επανατοποθέτησης των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον; Έχετε πρόθεση να δημιουργήσετε μία καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα ανωτέρω;

Επίσης ο νόμος απαγορεύει την ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων. Τα κυνοκομεία είναι χώροι προσωρινής παραμονής των ζώων, δηλαδή μετά την περισυλλογή τους, στειρώνονται, θεραπεύονται, και στην συνέχεια υιοθετούνται ή επανατοποθετούνται στο σημείο, από όπου περισυλλέγησαν.

1.5 Υπάρχουν κατά την γνώμη σας περιορισμοί ως προς την μη εφαρμογή του νόμου, όσον αφορά την επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο σημείο της αρχικής τους περισυλλογής;Συμφωνείτε με την θέση αυτή και αν όχι για ποιους λόγους;

1.6 Είστε ενήμεροι για την ύπαρξη κρουσμάτων λύσσας στην χώρα μας; Θεωρείτε ότι στην χώρα μας όντως υπάρχει έξαρση λύσσας;

1.7 Κατά πόσο πιστεύετε ότι η φήμη αυτή διατηρείται ως μια μέθοδος εσόδων πολυεθνικών κτηνιατρικών εταιριών;

1.8 Ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεστε να λάβετε, ώστε οι δημότες να ενημερωθούν σωστά, επί του θέματος χωρίς να δημιουργείται άσκοπος πανικός;


Θέμα 2ο Δημοτικό κυνοκομείο και Δημοτικό κτηνιατρείο

2.1 Γνωρίζετε ότι το πρόχειρο καταφύγιο του Δήμου μας δεν τηρεί τις προδιαγραφές τις οποίες ο Νόμος ορίζει;Προτίθεστε να δρομολογήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την αδειοδότηση του και την νομιμοποίησή του;

2.2 Είναι στην πρόθεση σας να μεριμνήσετε για ενδεδειγμένα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή σύγχρονου κυνοκομείου-θεραπευτηρίου και αν ναι, σε ποια περιοχή και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

2.3 Ποιά μέτρα πρόκειται να λάβετε για την αποσυμφόρηση του πρόχειρου καταφυγίου αλλά και την περεταίρω φροντίδα των αδέσποτων ζώων; (περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, θεραπείες, υιοθεσίες και  γενικώς ευζωία αυτών).

2.4 Ποια από τα άμεσα οφέλη αναγνωρίζετε ότι θα αποκομίσει ο Δήμος με την ίδρυση ενός δημοτικού κτηνιατρείου; α) Οικονομικά β) Ευζωίας των αδέσποτων γ) Δημόσιας Υγείας

2.5 Προτιμάτε ο Δήμος να συνεργάζεται α) με ιδιώτες κτηνίατρους β) να ιδρύσει δημοτικό κτηνιατρείο;

2.6 Σκοπεύετε να μεριμνήσετε για την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου;

2.7 Επιθυμείτε να συνεργαστείτε με Έλληνες και Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους  έτσι ώστε να στειρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων με ελάχιστο δυνατό κόστος;

2.8 Γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία περί ευθανασίας των αδέσποτων και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται;


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ-ΠΑΛΛΙΚΗ

Γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που υφίσταται στην ευρύτερη περιοχή της Παλλικής με τις ανεξέλεγκτες εγκαταλείψεις ζώων που οδηγούν σε εκτός λογικής αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Ο Σύλλογος μας δεν έχει πλέον την δυνατότητα να συνδράμει περαιτέρω στην φιλοξενία άλλων ζώων στο πρόχειρο καταφύγιο του Αργοστολίου …

Το πρόβλημα στο Ληξούρι δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπιστεί συλλογικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί εξ ολοκλήρου σε μια ομάδα ενεργών και ευαισθητοποιημένων φιλόζωων δημοτών, καθώς και στην φοιτητική κοινότητα των ΤΕΙ, οι οποίοι όλοι προς τιμή τους, προσπαθούν και τολμούν με δικά τους μέσα και οικονομικούς πόρους ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τα συνεπακόλουθα των σημερινών δεδομένων και επιπλέον το φαινόμενο των πρόσφατων σεισμών.. Επιπροσθέτως, οι ανωτέρω συμπολίτες αντί να επιβραβεύονται και να βοηθούνται για την φιλότιμη δράση τους και το αξιέπαινο παράδειγμά τους, χλευάζονται και κατηγορούνται.

Ερώτηση για Ληξούρι: Προτίθεστε να ενεργοποιηθείτε υπεύθυνα και να δώσετε τοπικά, μια μόνιμη λύση που θα ικανοποίηση τους δημότες σας και να δώσει τέλος ή θα περιορίσει το μεγάλο αυτό κοινωνικό θέμα;


Θέμα 3ο – Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες

Είναι γνωστό ότι τα αδέσποτα είναι σε μεγάλο βαθμό ΚΑΙ αποτέλεσμα της εγκληματικής ανευθυνότητας που επιδεικνύουν οι κάτοχοι κατοικίδιων, σκύλων και γατών. Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες που κυρίως ευθύνονται για την αύξηση των εγκαταλειμμένων σκύλων είναι οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι ιδιώτες οι οποίοι συνήθως δεν τοποθετούν στα κατοικίδιά τους ηλεκτρονική σήμανση και δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους, ενώ συχνά τα εγκαταλείπουν όταν δεν ανταποκριθούν στο «καθήκον» τους (κυνήγι, φύλαξη ζώων κ.τ.λ.).

Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται ο Δήμος μας με αδέσποτα.

3.1 Σε αυτή την περίπτωση πως σκοπεύετε να κινηθείτε ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι κατοικίδιων για τις υποχρεώσεις τους;

3.2 Με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να συνεργαστείτε με τους ιδιώτες κτηνίατρους, καθώς και με το τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, ώστε να αξιολογηθούν και να συνεκτιμηθούν οι ηλεκτρονικές σημάνσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα δεσποζόμενα κατοικίδια;

3.3 Σκοπεύετε να προτείνετε και κατά συνέπεια να επιβάλετε, μέσω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποδοτικό τέλος έως 3 ευρώ ανά σημαινόμενο ζώο, όπως ο νόμος ορίζει, το οποίο θα συνεισφέρει στην βιωσιμότητα του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων;

3.4 Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπολίτες τους, αφ’ ενός μη τηρώντας κανόνες ευζωίας των ζώων, αφ’ ετέρου, μη ασκώντας αυστηρή επιτήρηση στο ζώο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται παράβλεψη της υπάρχουσας νομοθεσίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων των συμπολιτών τους. Πως σκοπεύετε να χειριστείτε την ανωτέρω κατάσταση;


Θέμα 4ο – Αρμοδιότητες ΕΛ.ΑΣ.

Ως γνωστόν οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ.

4.1 Τι είδους συνεργασία  με την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείτε ότι μπορεί να ευδοκιμήσει σε βαθμό επιβολής κυρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. των παραβατικών καταστάσεων εις βάρος των ζώων, αλλά και επιπλέον επιβολή προστίμου από τον Δήμο σας προς όφελος του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων;

4.2 Ενδέχεται να υιοθετήσετε την τακτική μη επιβολής προστίμου, λόγω της οικονομικής κρίσης;


Θέμα 5ο – Τουριστικές επιχειρήσεις

Ως γνωστόν ο Δήμος έχει σημαντικά έσοδα από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές όμως με την σειρά τους, ευθύνονται για την μαζική εξόντωση αδέσποτων πριν και μετά την τουριστική περίοδο.

Επιπλέον, πολλές παραλιακές επιχειρήσεις, αδιαφορούν και συμβάλουν εγκληματικά στην επιβάρυνση και καταστροφή της φυσικής άγριας και θαλάσσιας πανίδας, είτε ρίχνοντας σκουπίδια και απόβλητα στην θάλασσα, ή πλαγιές, είτε καλύπτοντας με ξαπλώστρες τις παραλίες. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να καταστρέφονται φωλιές χελωνών και άγριων πουλιών, να θανατώνονται χελώνες, αλλά και να προκαλούνται θάνατοι σε δελφίνια και άλλα κητώδη από κατάποση σκουπιδιών.

5.1 Πως προτίθεστε να επέμβετε και να α) ενημερώσετε τους επιχειρηματίες για τις υποχρεώσεις τους, β) ποια νομοθετικά μέτρα θα επικαλεστείτε και γ) αν θα τους ζητήσετε να συμμετέχουν στα προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου

5.2 Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο συνεννόησης με τους επιχειρηματίες προς μια από κοινού λύση για τα ζώα που φροντίζουν οι τουρίστες κατά την θερινή περίοδο στις εγκαταστάσεις τους και τα οποία μένουν απροστάτευτα μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται και πως σκοπεύετε να το επιτύχετε;

5.3 Γνωρίζετε ότι αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα ο Σύλλογός μας να μην προλαβαίνει να ανταποκριθεί σε απεγνωσμένα και επείγοντα e-mails και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, παραπόνων και αγωνίας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πολιτισμική συμπεριφορά και κουλτούρα του νησιού και κατά συνέπεια την τουριστική έκθεση και προβολή αυτού;

5.4 Έχετε συνεκτιμήσει ότι ενδέχεται να κρίνεται η φιλοζωική πολιτική του Δήμου απέναντι στα ζώα, ενώ στα μάτια εκατομμυρίων υποψηφίων τουριστών να λειτουργεί ανάλογα, θετικά ή αρνητικά, ως προς την επιλογή του τόπου των διακοπών του;


Θέμα 6ο – Εκπαιδευτικά προγράμματα στα Σχολεία

Στα πλαίσια του Άρθρου 18 του Ν.4039/2012, οι αρχές φέρουν την υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών και προαγωγής της φιλοζωίας. Βάσει αυτού, διοργανώνονται σε συνεχή βάση εκπαιδευτικά προγράμματα, τόσο από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, όσο και από άλλους φορείς.

6.1 Επί των ανωτέρω πως σκοπεύετε να ενημερώσετε και να ευαισθητοποιήσετε  τους δημότες του Νομού μας;

6.2 Όσον αφορά την εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων σε μαθητές, με σκοπό την συνέχιση ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν επίσης τα προηγούμενα χρόνια (επίσκεψη στα δημοτικά σχολεία της SAPT HELLAS), πως προτίθεστε να συνεχίσετε τα ανωτέρω με την συνεργασία των φιλοζωικών σωματείων;


Θέμα 7ο – Δημόσιοι χώροι και δεσποζόμενοι σκύλοι.

Τα ιδιόκτητα ζώα, έχουν την ανάγκη εκτόνωσης (τρέξιμο – παιχνίδι – συναναστροφή με άλλους σκύλους) κάτι που απαγορεύεται να γίνεται σε μη ελεγχόμενους χώρους.

7.1 Ποιά είναι η γνώμη σας για τις πινακίδες  σε διάφορα πάρκα, πλατείες κ.τ.λ. που απαγορεύουν τα ζώα; Θα τοποθετούσατε τέτοιου είδους πινακίδες;

7.2 Εμπεριέχεται στις προθέσεις σας η δημιουργία συγκεκριμένου χώρου άθλησης δεσποζόμενων ζώων, γνωρίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα περιορίσει κατά πολύ την ύπαρξη ανεξέλεγκτων σκύλων, ελεύθερων σε άλλους δημόσιους χώρους;


Θέμα 8ο – Παραγωγικά ζώα

8.1 Γνωρίζετε αν στο Δήμο μας υπάρχουν ερασιτέχνες έμποροι πουλερικών, χοίρων, αιγοπροβάτων, κουνελιών τα οποία επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες;

8.2 Εάν ναι, έχετε την πρόθεση να συνεργαστείτε με τις Αρμόδιες Αρχές ώστε από κοινού να πράξετε τα δέοντα για να εφαρμοστεί η νομοθεσία και γι’ αυτά τα ζώα;


Θέμα 9ο – Προτεραιότητες: Μέριμνα για τα Ζώα ή τους Ανθρώπους;

9. Τέλος, κατά πόσο πρεσβεύετε ότι ο άνθρωπος που είναι συμπονετικός και υπεύθυνος προς τα ζώα, ενδιαφέρεται και φροντίζει σε πολλαπλάσιο βαθμό τον συνάνθρωπό του; α) Καθόλου β) Λίγο γ) Πολύ δ) Δεν γνωρίζω

Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την συνεργασία σας !

Αναμένουμε εμείς και οι συνδημότες μας τις απαντήσεις σας, ώστε αφενός να ενημερωθούμε και αφετέρου να τοποθετηθούμε επί των θέσεων σας για τα θέματα των ζώων που αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!


Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.)

Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς ΝΤΟΡΙΣ- ARK

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

<ΝΤΟΡΙΣ>

ΑΦΜ: 997628210

ΔΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΡ. ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤ. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ 88 16/6/2011

ΑΡ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 582 13/10/2011

ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 2671069832 Αρ. Πρωτ:30

ΚΙΝ: 6979072801 Ημερομηνία :02/05/2014

E-mail: doris.ark@hotmail.com

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency