Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/04/2014

Το Xbox Live "τιμωρεί" και "επαινεί".

Όπως σε κάθε Online κοινότητα, έτσι και στην κοινότητα του Xbox Live υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί παίκτες.


Του Κωνσταντίνου Δουκάκη

Οι καλοί είναι ευγενικοί ή τουλάχιστον έχουν μεγαλύτερη ανοχή προκειμένου να εξασφαλίσουν την διασκέδαση όλων. Οι κακοί έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά, από λίγο εώς πολύ. Μία λειτουργία όμως έρχεται αν αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της Online υπηρεσίας της Microsoft, όσον αφορά αυτό το θέμα τουλάχιστον.
Μία ανάρτηση του Διαχειριστή Προγράμματος του Xbox Live, Michael Dunn, εξηγεί τα πάντα σχετικά με το νέο Reputation System, το οποίο θα προσφέρει την δυνατότητα αξιολόγησης των παικτών που συναντά κανείς στα διάφορα multiplayer online παιχνίδια:
Όσο περισσότερο χρόνο περνά κάποιος Online χωρίς να γίνονται καταγγελίες στο όνομά του, τόσο καλύτερη θα είναι η «φήμη» του. Ο αλγόριθμος έχει κατασκευαστεί με μόνο στόχο την εύρεση παικτών οι οποίοι παρουσιάζουν επανειλημμένα παραβατική συμπεριφορά προς την Xbox Live κοινότητα. Η πλειοψηφία των παικτών συνήθως δεν πράττουν κάτι λάθος και, ως εκ τούτου, αναμένεται να διατηρήσουν την φήμη τους σε «καλό» επίπεδο.

«Καλοί παίκτες – Good Players». Η πλειοψηφία των παικτών θα έχουν αυτή την αξιολόγηση. Όπως προαναφέραμε, έχουμε σχέδια να ανταμοίβουμε την θετική συμπεριφορά και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα σε λίγο καιρό.
«Προειδοποίηση – “Needs Work”». Αρχής γενομένης αυτό τον μήνα, μερικοί παίκτες θα αρχίσουν να δέχονται κάποιες ειδοποιήσεις «φήμης» καθώς η φήμη τους θα μειώνεται λόγω των αναφορών της κοινότητας. Ο σκοπός αυτής της επικοινωνίας είναι η υπενθύμιση της αρνητικής επίπτωσης που έχουν λανθασμένες συμπεριφορές στην Online κοινότητα, με απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση θετικών συμπεριφορών. Οι ειδοποιήσεις θα βασίζονται στις αναφορές που έχουν γίνει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Xbox One κι έπειτα.

«Τιμωρίες- “Avoid Me”» - Εάν οι παίκτες δεν λάβουν υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις και συνεχίσουν να έχουν αρνητική επιρροή στους υπόλοιπους παίκτες και την κοινότητα του Xbox Live, σύντομα θα αρχίσουν να δέχονται «ποινές». Οι ποινές αυτές θα είναι κυρίως μειωμένη συνδεσιμότητα κατά την αναζήτηση Online παιχνιδιών ενώ θα στερούνται συγκεκριμένων προνομίων, όπως είναι η Twitch λειτουργία.

ΠΗΓΗ: annogaming.blogspot.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency