Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/03/2014

Γιατί τα βιντεοπαιχνίδια είναι τόσο ακριβά;

Call Of Duty και Battlefield. Pes και Fifa. Γιατί οι παραγωγοί βιντεοπαιχνιδιών δεν δρουν σαν συμβατικοί ανταγωνιστές στον χώρο των πωλήσεων και αρνούνται δογματικά να μειώσουν τις τιμές τους;


Του Κωνσταντίνου Δουκάκη

Με λίγα λόγια, γιατί όλοι θέλουν ένα ποσό κέρδους. Η Kate Cox σε μία ανάρτηση του The Consumerist εξηγεί ακριβώς τον τρόπο σκέψης πίσω από την τιμολόγηση των αγαπημένων μας τίτλων που, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, πάντα βρίσκονται περί τα 65 ευρώ:
«Υπάρχει λόγος που όλα τα καταστήματα χρεώνουν συγκεκριμένα ποσά, ειδικά τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας ενός νέου παιχνιδιού. Το ποσό αυτό έχει οριστεί επακριβώς από τον παραγωγό του τίτλου και, όλοι όσοι αναλαμβάνουν να τον μεταπωλήσουν, θα πρέπει να υπακούσουν σε αυτή την προτροπή.

Και είναι προτροπή γιατί τα καταστήματα μπορούν εάν επιμένουν να τιμολογήσουν διαφορετικά τα παιχνίδια τους. Απλά όμως θα βρεθούν στο “περιθώριο” για τον παραγωγό, ο οποίος και αποκλείεται να τους διαθέσει άλλους νέους τίτλους τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους. Οπότε, εάν ένα μεγάλο κατάστημα θέλει να έχει όλα τα νεότερα παιχνίδια ώστε να προσελκύει τους απανταχού gamers, θα πρέπει τελικά να υπακούσει.

Από την μεριά των παραγωγών μία τέτοιου είδους πρακτική εγγυμωνεί μόνο ωφέλη καθώς το κέρδος μπορεί να ορισθεί με έναν ακριβή αριθμό ενώ τα καταστήματα δεν χρειάζεται να αγωνιούν για την τιμή που θα πρέπει να επιλέξουν. Αντίθετα, οι διευκολύνσεις και η εξυπηρετικότητα γίνονται τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον νικητή. Για τους καταναλωτές, βέβαια, το να είναι η τιμή μία για όλους δεν είναι και πολύ ευχάριστο.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την ψηφιακή αγορά, με εξαίρεση βέβαια τις μαζικές εκπτώσεις και προσφορές που συνήθως εμφανίζονται πολύ πιο γρήγορα στην ψηφιακή αγορά παρά στην εμπράγματη. Το Xbox Live και το Playstation Network είναι εκτός του παραπάνω συλλογισμού γιατί εκεί την τελευταία λέξη έχουν η Microsoft και η Sony. Κι αυτές οι εταιρείες, δεν κάνουν εκπτώσεις.»

ΠΗΓΗ: annogaming.blogspot.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency