Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
12/03/2014

Τι γίνεται όταν πετάς το iPhone σου;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τα παλιά, σπασμένα iPhones που όλος ο κόσμος εγκαταλείπει, άλλα με αχρηστευμένη οθόνη, άλλα με καμένα συστήματα ή ακόμη και με κατεστραμμένη μπαταρία;


Του Κωνσταντίνου Δουκάκη

Μπορεί να αποθηκεύονται σε έναν χώρο, να συγκεντρώνονται σαν απλά απορρήματα περασμένης τεχνολογίας. Ίσως όμως να αποστέλλονται και στην Κίνα, όπου παίρνουν από την αρχή μία ακόμα ανάσα ζωής.

Τα iPhones αυτή την στιγμή στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είναι ό,τι πιο δημοφιλές υπάρχει σε σχέση με την τεχνολογία. Υπάρχει μία υγιείς αγορά μεταχειρισμένων συσκευών και, μέσω της σελίδας ITHome, ένα blog νέων τεχνολογίας, παρουσιάζονται οι “ζουμερές” λεπτομέρειες της λειτουργίας της εν λόγω αγοράς.

Σύμφωνα με το ITHome, πολλά από τα iPhones που πωλούνται ως καινούργια μέσω ιντερνετικών καταστημάτων στην Κίνα, είναι στην πραγματικότητα ανακαινισμένα μεταχειρισμένα μοντέλα, αν και δεν πρόκειται για επίσημες ανακατασκευές. Απλά πρόκειται για την “γκρίζα αγορά” της χώρας αυτής. Οι συσκευές προέρχονται από πολλά σημεία του πλανήτη, αν και οι μεγαλύτεροι “προμηθευτές” μεταχειρισμένων-αχρηστευμένων iPhones είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το Hong Kong. Επειδή τα χρήματα που προσφέρονται από την “γκρίζα αγορά” είναι ελάχιστα, οι περισσότερες συσκευές είναι φανερά κατεστραμμένες με σπασμένα κομμάτια και οθόνες.

Αλλά τα ελλατώματα των συσκευών, όσο μεγάλα και μικρά και αν είναι, δεν ενδιαφέρουν τους μετέχοντες στην “γκρίζα αγορά”. Τα iPhones διαχωρίζονται σε επίπεδο εξαρτημάτων και επανασυναρμολογούνται εξ’ αρχής, με την αντικατάσταση κάθε ελατωμματικού μέρους από άλλα, νέα, εξαρτήματα της αγοράς. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συσκευές είναι έτοιμες για πώληση. Οι έμποροι συσκευάζουν με προσοχή τα “νέα” iPhones, με τέτοια προσοχή μάλιστα στην λεπτομέρεια, ώστε τα κινητά να φέρουν ακόμη και αυτοκόλλητα με νέους.

ΠΗΓΗ: annogaming.blogspot.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency