Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/03/2014

Στη γιορτή της γυναίκας...

Χρόνια Πολλά στις γυναίκες του κόσμου και ειδικά στις Ρισιάνες (& Φίλες) γυναίκες, μάνες - σύζυγοι - αδελφές - θυγατέρες!!!

 

Έχει παρεξηγηθεί αυτή η παγκόσμια ημέρα, μια και θεωρείται ως μέρα διασκέδασης των γυναικών, λες και τις υπόλοιπες μέρες είναι απαγορευμένο!!
Σήμερα όμως τιμάμε τους αγώνες των γυναικών τότε, (8 Μαρτίου του 1857) στη Νέα Υόρκη, που οι εργαζόμενες γυναίκες , έκαναν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες.

Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς αυτούς τους αγώνες που έκαναν οι γυναίκες στον κόσμο όλο, αλλά ειδικά στην χώρα μας...για να θεωρηθούν ισότιμες με τους άντρες, αλλά και με τους άντρες τους.
Δεν το έχουν καταφέρει ακόμη!!!! Μπορεί οι νόμοι να τις κατοχυρώνουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, αλλά η πραγματικότητα μιλά τελείως διαφορετικά...!!!

Τη γυναίκα, που θεωρείτο ως ατυχία για την οικογένεια με την γέννησή της, που μεγάλωνε μαθαίνοντας να γίνει καλή ''υπηρέτρια '' στο σπίτι των πεθερικών της, που δεν μάθαινε γράμματα, που τιμωρείτο αυστηρά αν δεν ήταν παρθένα, που έπρεπε να γεννήσει με τη σειρά της αγόρια, που δεν μπορούσε να παντρευτεί χωρίς προίκα, που έπρεπε να ανεχτεί και το ξύλο ''προς συμμόρφωσιν'', που καταπιεζόταν στη δουλειά της, που δεν αμειβόταν ικανοποιητικά, που δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση και δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί γιατί '' τα ήθελε'', που έπρεπε να αναλάβει το σπίτι της , τα πεθερικά της, τα παιδιά της, τις εξωτερικές δουλειές, να ικανοποιεί το σύζυγο..... τι να πρωτοθυμηθείς ???

Σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα, μιλάμε για τις ανάγκες του εργαζόμενου, για τα δικαιώματά του και λέμε ότι πρέπει να αντιδράσει για κεκτημένα που χάνονται...ότι πρέπει να αγωνιστεί για ό,τι δικαιούται.
Για φανταστείτε πόσο αγωνίστηκε η γυναίκα για να κατακτήσει τα αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπο????
Σεβασμό, ισότητα, ελευθερία , δικαίωμα στην μόρφωση, δικαίωμα επιλογών!!!!!!

Γι αυτό εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου --και υπάρχουν πάρα πολλές που ζουν χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα--να κατορθώσουν κάποτε να ζουν τη ζωή που επιλέγουν και να γίνεται σεβαστή αυτή τους η επιλογή !!!

... Εκτός από συγκινητική αυτή η φωτογραφία με την αγαπημένη μου Γιαγιά (Καρμανιόλενα) & το σχόλιο του Παν. Πατρίκιου τα λέει όλα .......!!!!!!!!!!

Mε την Αννα Διονυσίου Πατρικίου "που αξίζει όσο πολλοί άντρες μαζί."
Ιούλιος 1969
(φωτό-σχόλιο Παν. Στ. Πατρίκιου

Πηγή: WE LOVE ERISSOS

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency