Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/02/2014

Τα Ζώα αξίζουν την Αγάπη μας, όχι την γεύση μας!!!

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 (και για κάθε χρόνο, η πρώτη Κυριακή μετά την 20η Μαρτίου) στο Μοναστηράκι, στη έξοδο του Μετρό στις 11.00 π.μ. Να είμαστε Όλοι Εκεί!!! Γιατί τα Ζώα έχουν Φωνή: την Δική μας, την Δική σου!!! Κι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να το κάνεις για τα Ζώα, κάνε το για την Υγεία σου!... Αλήθεια, Τσικνοπέμτη αύριο, είναι ανάγκη να τσικνίσουμε ;

Τα ζώα έχουν φωνή.

Κι ενώ οι σεισμικές δονήσεις καταλαγιάζουν σιγά-σιγά, η ζωή επανέρχεται στους ρυθμούς της.
Και σαν ευνοϊκή συγκυρία, οι μέρες έγιναν ηλιόλουστες, ζεστές και ανοιξιάτικες, λες κι ο χειμώνας παραμέρισε για να μας απαλλάξει από μια επιπλέον έννοια.

Συμφώνησε λοιπόν  με την άνοιξη να σκορπίσει αυτή τα αγριολούλουδα και τους απαλόχρωμους ανθούς στα δέντρα, ενώ ο ίδιος  άδειασε και το τελευταίο –για την ώρα – σύννεφο βροχής στο νησί.

Κι ο σεισμός σαν να ξεχάστηκε από την ομορφιά της φύσης, κοντοστάθηκε να απολαύσει την μαγεία της.

Και ήρθαν οι Απόκριες, χωρίς να το καταλάβουμε ..
-    Τσικνοπέμτη αύριο, αλήθεια είναι ανάγκη να τσικνίσουμε ;  -

Κι ενώ το τοπίο μαγνητίζει την οπτική περιπλάνηση, κάποιο πολύχρωμο «ζωντανό» λιβάδι κινείται αργά, ακροβολιστά, εξαπλωτικά, συνοδευόμενο από τους χαρακτηριστικούς ήχους κουδουνιών. Είναι ένα κοπάδι που απολαμβάνει αθώα κι αμέριμνα τα δώρα της φύσης.

Απολαμβάνουν και αυτά τα ζωντανά, αλλά έως πότε;  Ο άνθρωπος θα αποφασίσει!... Ο άνθρωπος που έχει φροντίσει να τα απομονώσει από την καθημερινότητά του, κρατώντας τα σε απόσταση «συναισθηματικής ασφάλειας» Γιατί τα ζώα αυτά σκοπεύει να τα «θυσιάσει για τις ανάγκες του».
Πρόκειται όμως περί « θυσίας» ; ..
Όλα τα ζώα στην φύση έχουν νου, λογική (του δικού τους κόσμου), αντιλαμβάνονται  και διαισθάνονται τα πάντα, ακόμη και τις ανησυχίες του ίδιου του ανθρώπου.
Διαισθάνονται την απειλή, τον πόνο, τον θάνατο !

Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αστερίας δεν είναι θαλάσσιο φυτό, για αποξήρανση και διακόσμηση, αλλά ζωντανός οργανισμός που φέρει  από ένα μάτι στο άκρο κάθε πλοκαμιού του, ενώ επίσης έχει 2 στομάχια.

Το χταπόδι διαθέτει κεντρικό εγκέφαλο,  ανεπτυγμένο νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα,  έχει 3 καρδιές, μάτια πολύπλοκης δομής με οξεία όραση, ενώ έχει αποδείξει πειραματικά την ευστροφία του.
Μήπως όμως και τα θαλάσσια θηλαστικά, δεν είναι άξια μελέτης και θαυμασμού του μυστηρίου τους ; Ως προς την πολυπλοκότητα του εγκεφαλικού φλοιού τους, την ευφυή συμπεριφορά τους, την επικοινωνία μεταξύ τους, τον τρόπο που κοιμούνται, την προδιαγεγραμμένη πορεία που ακολουθούν, αλλά και το παράδοξο της αναπνευστικής τους λειτουργίας, δηλαδή την ύπαρξη πνευμόνων, ενώ όλη τους η ζωή επιτάσσει να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Αλλά και τα πουλιά, από το πιο μικρό μέχρι το πιο επιβλητικά μεγάλο,  που φροντίζει και μεριμνά για τα μικρά του, ξεκινώντας όχι απλά να φτιάξει, αλλά να κεντήσει την φωλιά του, με χάρη, επιδεξιότητα, ταχύτητα και γνώση Για όλα αυτά τα ζώα, κι ακόμη περισσότερα, που  δεν γνωρίζουμε και μελετάμε, ο άνθρωπος δεν αρκείται στο να  απολαύσει, να θαυμάσει και να διδαχθεί από αυτά, αλλά επιβουλεύεται τρόπους, πώς να τα χρησιμοποιήσει, να ευτελίσει, να εκμηδενίσει.

Κι όμως μια απειλή της μητέρας γης, όπως η περιπέτεια του σεισμού και των δονήσεων, μας έκανε να ανατρέξουμε και να αφουγκραστούμε τα ζώα μας, κι ακόμα τον αέρα, τα χρώματα του ουρανού, την θάλασσα, το χώμα, το χορτάρι …
Κι ας είναι τόσοι επιστήμονες ανάμεσά μας, κι ας έχουν στηθεί σεισμολογικά όργανα στο νησί !...

Όσο η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει ο άνθρωπος πόσο οδυνηρά πληρώνει αυτή την παραβίαση της φύσης με τις σωρείες των  επιβαρυντικών επιπτώσεων αλλά και ασθενειών στο σώμα, τον νου του.
Τα ζώα που εξημερώσαμε και ζουν ανάμεσά μας, έχουν Δικαίωμα στον Κύκλο της Ζωής.

Εφόσον όμως ο άνθρωπος αψήφησε τους νόμους της φύσης, η λεηλασία που σκόρπισε, γίνεται η καταστροφή του... Όμως τα πράγματα αλλάζουν, ίσως  με αργούς ρυθμούς, αλλά αλλάζουν !

Αλλά τα νέα αυτά δεν φτάνουν ή δεν έχουν φτάσει ακόμα σε όλους μας.
Ελπίδα μεγάλη και αισιοδοξία ταυτόχρονα, είναι οι νέες γενιές που αναζητούν την αλήθεια στην πληροφόρηση και σε ελάχιστο χρόνο γνωρίζουν, διασταυρώνουν και μεταφέρουν δεδομένα.

Έτσι το σύνθημα «Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα ήταν φυτοφάγοι» έχει καταφέρει με λίγες μόνο φράσεις να δώσει εικόνα και καταγραφή στην αναίτια και ατελείωτη εγκληματικότητα του ανθρώπου.
Γιατί τα ζώα μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία, έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο, που ο ίδιος εσκεμμένα παραβλέπει.

Νιώθουν, σκέπτονται, αισθάνονται, φοβούνται, ανησυχούν, πονούν. Και το σημαντικότερο όλων είναι η συνεχής αποκάλυψη και συνειδητοποίησή μας  του πόσο έντονα, υπομονετικά και επίμονα επιζητούν την επικοινωνία μαζί μας και πόσο απεριόριστα μας εμπιστεύονται.

Έτσι, όλοι όσοι ήδη γνωρίζουν - και αναγνωρίζουν - απέχουν συνειδητά από  το απερίσκεπτο, περιττό και ανθυγιεινό ολοκαύτωμα  της  κρεατοφαγίας  και τα παράγωγά της, όπως το γάλα, και αναζητούν ένα νέο τρόπο συμβίωσης με τα πλάσματα γύρω μας, αναίμακτο, ειρηνικό, γαλήνιο, όμορφο ….

Γιατί τα Ζώα αξίζουν την Αγάπη μας, όχι την γεύση μας!...
Και αυτό είναι κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε!

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014  θα πραγματοποιηθεί η Πρώτη Πανελλαδική ειρηνική διαμαρτυρία για τα Δικαιώματα των Ζώων, στην Αγάπη, την Φροντίδα, τον Σεβασμό, την Ζωή!

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 (και για κάθε χρόνο, η πρώτη Κυριακή μετά την 20η Μαρτίου) στο Μοναστηράκι, στη έξοδο του Μετρό στις 11.00 πμ
Να είμαστε Όλοι Εκεί !! Γιατί τα Ζώα έχουν Φωνή : την Δική μας, την Δική σου !! Κι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να το κάνεις για τα Ζώα, κάνε το για την Υγεία σου!...

Αλήθεια, Τσικνοπέμτη αύριο, είναι ανάγκη να τσικνίσουμε;

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency