Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
30/01/2014

Ο κήπος του Ερασιτέχνη «Ο Βάκιλος της Θουριγκίας»

Συνεχίζουμε σήμερα, για το πως μπορεί κάποιος ερασιτέχνης να φτιάξει τον δικό του κήπο εξηγώντας, πως μπορεί να αποφύγει την ταλαιπωρία από τις κάμπιες, όπου ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσει το βιολογικό εντομοκτόνο «Βάκιλος της Θουριγκίας».


του Άρη Γεράκη
Γεωπόνου, Διδάκτωρα Πολιτειακού Πανεπιστημίου Michigan

Όποιος έχει καλλιεργήσει κηπευτικά του γένους Brassica (λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια), αναπόφευκτα έχει ταλαιπωρηθεί από τις κάμπιες των λεπιδοπτέρων, όπως η εικονιζόμενη πιερίδα του λαχάνου.  Χαρακτηριστικό των αδηφάγων προνυμφών είναι ότι καταβροχθίζουν το έλασμα του φύλλου αφήνοντας άθικτες μόνο τις νευρώσεις.  Ο πιο οικολογικά ορθός και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των καταστροφέων είναι το βιολογικό εντομοκτόνο «Βάκιλος της Θουριγκίας».  Ο Βάκιλος δεν είναι παρά αυτό που λέει το όνομά του, ένας μικροοργανισμός που θανατώνει τις προνύμφες, χωρίς να προσβάλλει τον άνθρωπο.  Σκονίζουμε τα λαχανικά μας με τη σκόνη του Βακίλου ή τα ραντίζουμε με  διάλυμα, ανάλογα με το σκεύασμα που αγοράσαμε.  Αν μέσα σε μερικές ημέρες δεν εξαφανιστούν οι κάμπιες, επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή.

Γνωρίζετε ότι...

...οι κάμπιες των λεπιδοπτέρων μεταμορφώνονται σε πεταλούδες;  

...η πεταλούδα που εμφανίζεται στην ταινία Η Σιωπή των Αμνών είναι η γνωστή στους Κεφαλονίτες μελισσοκόμους αχερόντια;

Ο Άρης Γεράκης διδάσκει στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης βιολογικών εκμεταλλεύσεων. Η διεύθυνση επικοινωνίας είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency