Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/01/2014

Ο κήπος του Ερασιτέχνη «H Φροντίδα των Φοινίκων»

Συνεχίζουμε σήμερα με το πως μπορεί κάποιος ερασιτέχνης να φτιάξει μόνος του ένα δικό του κήπο ενημερώνοντας τον για την φροντίδα των Φοινίκων.


του Άρη Γεράκη
Γεωπόνου, Διδάκτωρα Πολιτειακού Πανεπιστημίου Michigan

Ο Ιανουάριος είναι η κατάλληλη εποχή για ξεκινήσουμε τη φροντίδα των φοινίκων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τον καταστρεπτικό ρυγχοφόρο ή σκαθάρι των φοινικοειδών, που είναι πλέον διαδεδομένος στην Κεφαλονιά.  Οι πτήσεις του εντόμου και γενικά ο μεταβολισμός του βρίσκονται σε ύφεση, οπότε είναι καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε το κλάδεμα.  Κλαδεύουμε τα παλαιότερα και προσβλημένα φύλλα, αφήνοντας περίπου 15 εκατοστά από το μίσχο.  Επαλείφουμε τις τομές με αλοιφή κλαδέματος ή εμβολιασμού.  Κατά το κλάδεμα, είναι ιδανική ευκαρία να διαπιστώσουμε την έκταση της προσβολής.  Εάν παρατηρήσουμε στοές του ρυγχοφόρου στους μίσχους των φύλλων, θα πρέπει οπωσδήποτε να απομακρύνουμε τους προσβλημένους ιστούς και να περιλούσουμε την κόμη του φοίνικα με το συνιστώμενο εντομοκτόνο.  Όμως, αυτή είναι μια εξειδικευμένη και επικίνδυνη εργασία που καλύτερα να την αναθέσουμε σε ειδικούς.

Γνωρίζετε ότι...

...οι ρυγχοφόροι ειδοποιούνται μεταξύ τους εκλύοντας μία φερομόνη συνάθροισης;  

...τα αρσενικά ξεχωρίζουν από τα θηλυκά από την παρουσία τριχιδίων στο ρύγχος;

Ο Άρης Γεράκης διδάσκει στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης βιολογικών εκμεταλλεύσεων. Η διεύθυνση επικοινωνίας είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency