Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/01/2014

To πρώτο κρασί της χρονιάς!

Ακόμα μία διάκριση για τα κρασιά του οινοποιείου Gentilini, καθώς ένα από κρασιά του επιλέχτηκε από το site blog.kylix.gr ως η πρώτη επιλογή για το πρώτο κρασί της χρονιάς! Για το Eclipse 2011 από την ποικιλία Μαυροδάφνη γίνεται ειδική αναφορά και όπως μπορείτε να δείτε ιδίοις όμασι τα λόγια για το κρασί αυτό είναι κάτι παραπάνω από κολακευτικά..


 

Το κρασί του πρώτου τραπεζιού μιας νέας χρονιάς είναι μια επιλογή που μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες αρωματικούς, γευστικούς, ακόμα και... πατριωτικούς!Αυτό όμως που μετράει τελικά είναι το αποτέλεσμα. Αν λοιπόν σηκωθούν όλοι από το τραπέζι ενθουσιασμένοι στο τέλος του γεύματος, τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας!...

Το πρώτο κρασί που ανοίγω με το που μπαίνει μια νέα χρονιά έχει πάντα για μένα ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό γιατί επιλέγεται με βάση τη διάθεση της στιγμής, το μενού, αλλά και το "χρώμα" που θέλω να έχει όλη η υπόλοιπη χρονιά. Και επειδή το έθιμο θέλει το πρώτο τραπέζι του χρόνου να είναι οικογενειακό, είμαι πάντα ακόμα πιο προσεκτικός, γιατί ξέρω ότι θα έχω πολύ αυστηρό και εκλεκτικό κοινό!

Φέτος λοιπόν το πρώτο κρασί του 2014 ήταν το Eclipse 2011 από την ποικιλία Μαυροδάφνη και το οινοποιείο Gentilini στην Κεφαλονιά. Εδώ βέβαια θα πρέπει να είμαι δίκαιος και να παραδεχτώ δημόσια (για πολλοστή φορά) ότι τα κριτήρια της επιλογής είχαν (και) υποκειμενικό χαρακτήρα - ποτέ δεν έκρυψα την αδυναμία μου στην αρχόντισα του Ιονίου, από την οποία κρατάει η οικογενειακή μας "σκούφια" (από τη μία της πλευρά) εδώ και αιώνες! Κάτι λοιπόν το Κεφαλονίτικο στοιχείο στο τραπέζι, κάτι η Κεφαλονίτικη συνταγή (η "ρετσέτα", όπως λέμε εμείς) για το κατσικάκι με πορτοκάλι και μπόλικο σκόρδο, και το οινικό "πάντρεμα" ήταν, κατά γενική ομολογία, μαγικό!

Το Eclipse είναι όμως ένα κρασί που έτσι κι αλλιώς αγαπώ. Και η σχέση αγάπης αυτή κρατάει από το καλοκαίρι του 2009, όταν το πρωτοδοκίμασα στο οινοποιείο από το βαρέλι, πριν ακόμα εμφιαλωθεί για πρώτη φορά! Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο κρασί γίνεται κάθε χρόνο εξαιρετική δουλειά, που εκφράζει τέλεια την αρωματική πολυπλοκότητα της ποικιλίας της Μαυροδάφνης, με ένα αποτέλεσμα στο στόμα πολύ φιλικό, ευχάριστο, ευέλικτο και χαρακτηριστικά κοσμοπολίτικο.

Και στο σημείο αυτό "δίνω πάσα" στον εαυτό μου, για να δηλώσω ότι πιστεύω πολύ στη δυναμική και τις προοπτικές της Μαυροδάφνης, και χαίρομαι πραγματικά που όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει συνειδητά να την δοκιμάζει και να την "αγκαλιάζει" στην ξηρή της μορφή, για να μπορεί να γίνεται πιο εύκολος ο διαχωρισμός από την γλυκιά "μεγάλη αδερφή" της. Πράγματι, στην ξηρή της οινοποίηση, η Μαυροδάφνη δοκιμάστηκε αρκετά ως "συστατικό" σε χαρμάνια διαφόρων πολυποικιλιακών ετικετών στο παρελθόν, με αξιοσημείωτη επιτυχία, εδώ και καιρό όμως αποδεικνύει μόνη της την αξία της και κερδίζει επάξια το κοινό της και τη θέση της στα ποτήρια μας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δοκιμάστε το συντομότερο ένα ξηρό ερυθρό κρασί από Μαυροδάφνη - είμαι σίγουρος ότι θα σας κερδίσει με την πρώτη κιόλας γουλιά. Και για να μην απομακρυνόμαστε και πολύ, τρεις από τις πλέον αξιόλογες ετικέτες της αγοράς θα βρείτε στον κατάλογο του kylix.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Στην υγειά σας και Καλή Χρονιά!

ΠΗΓΗ: blog.kylix.gr 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Γαστρονομικές εκπλήξεις από το Cosi cafe-bar! »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency