Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/01/2014

Τα Ζώα έχουν Φωνή: Τρυφερές παρουσίες ανάμεσά μας

Άσπρες, μαύρες, καραμελένιες, πολύχρωμες… κεραμιδένιες..!
Τρέχουν και σκαρφαλώνουν, κοντοστέκονται και περιεργάζονται, αφουγκράζονται και γραπώνουν, λιάζονται και γουργουρίζουν.

Ναι, είναι οι γάτες της γειτονιάς μας, το ζωντανό στολίδι των κήπων μας!

Ή μάλλον των δικών τους κήπων, γιατί οι γάτες προϋπήρχαν -στην ιστορία και στο χώρο- πριν εμείς φτιάξουμε και περιφράξουμε «το σπίτι και την αυλή μας»!

Αυτές λοιπόν οι μικρές βελούδινες υπάρξεις, που γεννιούνται και ζουν στις γειτονιές μας, συνυπάρχουν και ελίσσονται ανάλογα με την παρουσία μας:

Δεν μας χάνουν στιγμή από τα μάτια τους, γνωρίζουν ακριβώς τις κινήσεις μας, αντιλαμβάνονται το πώς αισθανόμαστε και ξέρουν όχι μόνο σε ποιο σπίτι μένουμε, αλλά και σε ποιο δωμάτιο βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή, για να απευθύνουν το νιαούρισμά τους.

Ένα νιαούρισμα ανάλογο με την ώρα!

Το πρωί διαμαρτυρόμενο: Πως με ξέχασες / Τι ώρα είναι αυτή / Ακόμα δεν χόρτασες ύπνο

Το μεσημέρι χαρούμενο: Επιτέλους γύρισες / Καθόλου δεν με σκέφτεσαι που περιμένω όλη μέρα / Περίμενε, μην τρέχεις να σ’ αγγίξω να ησυχάσω κάπως / Μα είναι ανάγκη να μου κάνεις αυτή την λαχτάρα κάθε φορά

Το απογευματάκι περιηγητικό-χαλαρό: Μμμ... έχω κι εγώ να κάνω τις τσάρκες μου / Τι νόμισες, μόνο εσένα θα ψάχνουμε / Έχω κι εγώ ενδιαφέροντα...

Και αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται λίγο-πολύ κάθε μέρα.

Κάποιες φορές μαζεύονται όλες μαζί στο αγαπημένο τους σημείο, που είναι συνήθως και ηλιόλουστο και πέρασμα, και μας χαζεύουν που πηγαινοερχόμαστε τρέχοντας.

Κάθονται λοιπόν, σαν τις γειτόνισσες σε παραθυροκουβέντα, με τα πατουσάκια τους μαζεμένα προς τα μέσα, και παρακολουθούν με το κεφάλι τους τις κινήσεις μας, πάνω-κάτω…

Είναι οι αθώες κι οι πιο εχέμυθες κουτσομπόλες της γειτονιάς μας!

Αυτές λοιπόν οι μονόχρωμες και πολύχρωμες απαλές και σιωπηλές υπάρξεις που ζουν διακριτικά κι αθόρυβα με την έννοια μας, γίνονται η αόρατη και ορατή σκιά μας που προσαρμόζεται –όσο τα καταφέρνει - στα «‘Όχι», στα «Μη» και τα «Ξουτ» μας.

Ναι, είναι οι γάτες της γειτονιάς μας, το ζωντανό στολίδι των κήπων μας, που θα είναι και θα παραμείνει η μόνιμη συντροφιά μας για όσο εμείς ανήκουμε ή μείνουμε σε αυτή την γειτονιά. Την Γειτονιά Τους!

Πως είναι αλήθεια αυτή η συμβίωση και πως εξελίσσεται…

(συνεχίζεται)

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency