Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/12/2013

Αντίοχος Ευαγγελάτος: Ένας μεγάλος Κεφαλονίτης μουσικός

Ο Αντίοχος Ευαγγελάτος γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1903 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Ήταν τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος του Κρατικού Ωδείου της Λειψίας.

της Κωνσταντίνας Κατσιφή

Επίσης, σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο της Λειψίας και υπήρξε μαθητής του μεγάλου αρχιμουσικού Felix Weingartner στη Βασιλεία της Ελβετίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε καθηγητής και έπειτα καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου (1933-1974). Ακόμη, υπήρξε αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (1940-1972) και μουσικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1954-1959). Δημιούργησε συμφωνικά έργα, μουσική δωματίου και μουσική για αρχαίες τραγωδίες. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής και τιμήθηκε από το Βασίλειο Παύλο με το Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α΄ και με τον Ταξιάρχη του Φοίνικα. Ο Αντίοχος Ευαγγελάτος πέθανε στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου του 1981. Τα τέσσερα βιβλία του μεγάλου μουσικού είναι: SUITE in D minor, Symphony Nr.1, Η Λυγερή κι ο Χάρος και Fantasy.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency