Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/08/2013

Σοκ: Το πριν και το μετά του προσώπου μιας γυναίκας που δεν ξεβαφόταν τα βράδια επί ένα μήνα...

Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών παραδέχθηκαν ευθαρσώς ότι αμελούν να βγάλουν το μακιγιάζ τους πριν πέσουν για ύπνο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο θα τους δημιουργούσε πανάδες, θα γέμιζε με κόμπους τις βλεφαρίδες και θα αφυδάτωνε το δέρμα τους.

Μια συντάκτρια της Daily Mail αποφάσισε να πειραματιστεί και έτσι ένα μήνα δεν έβγαζε το μακιγιάζ της πριν πέσει για ύπνο για να διαπιστώσει με τα ίδια της τα μάτια ποιες είναι οι συνέπειες στο δέρμα της.

Πριν ξεκινήσει το πείραμα η ρεπόρτερ πήγε στο δερματολόγο της για να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δέρμα της. Οπως της εξήγησε ο γιατρός είχε πανάδες, σπασμένα αγγεία, μεγάλους πόρους και ρυτίδες.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας έπεφτε για ύπνο χωρίς να βγάζει το μέικαπ που φορούσε από το πρωί. Το μόνο που έκανε ήταν να ξεβγάζει το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του πρωινού της ντους χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα καλλυντικό ντεμακιγιάζ.

Τα σημάδια στο πρόσωπό της άρχισαν να γίνονται εμφανή ήδη από το τρίτο βράδυ: Λευκές κύστες εμφανίστηκαν γύρω από τις βλεφαρίδες της, το δέρμα της ήταν ξηρό σαν να φορούσε μάσκα, έδειχνε πιο κουρασμένη από ποτέ και άρχιζε να ξεφλουδίζει.

Μετά από μία εβδομάδα, τα χείλη της ήταν ξηρά, η επιδερμίδα της ξεφλούδιζε και πονούσε, οι πόροι στη μύτη της είχαν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τα βλέφαρά της είχαν κοκκινίσει και εμφάνισε πιτυρίδα και στις βλεφαρίδες.

Το μεγάλο σοκ, όμως, ήλθε όταν επισκέφθηκε τον δερματολόγο της, ο οποίος διαπίστωσε πως η υφή του δέρματός της είχε επιδεινωθεί κατά 10% από την επίσκεψή της πριν το πείραμα, ειδικά στο μέτωπο, αποτέλεσμα του ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί την ενυδατική της κρέμα. Οι ρυτίδες στο μέτωπό της είχαν γίνει όμως πιο βαθιές, ενώ είχαν αυξηθεί τα εξανθήματα και οι κοκκινίλες. Οι πόροι είχαν μεγαλώσει, ενώ το δέρμα της βιολογικά είχε «γεράσει» δέκα ολόκληρα χρόνια.
 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency