Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/01/2013

Ionian Eco: Nέα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. από τον Μάρτιο

Ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα ισχύσουν μέχρι την επόμενη αύξηση (κατά το Μάρτη) και μέχρι την πλήρη απελευθέρωση τα αγοράς περίπου τον Ιούλιο.

Πάντα σε όσους προτρέχουν να φέρουν την καταστροφή με όσα διαρρέουν ή διαδίδουν σκοπίμως οι διάφοροι ανεγκέφαλοι, λέω πάντα το ίδιο: περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις μελετήστε τις λίγο και ύστερα πανικοβληθείτε ή ανακουφιστείτε!!!

Το ίδιο ισχύει και για τις αυξήσεις που έγιναν από τη ΔΕΗ ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ). 

Σε σχέση λοιπόν με όσα πληρώναμε το Δεκέμβριο του 2012 (στο site μου www.ionianeco.gr μπορείτε να βρείτε τις σχετικές πληροφορίες) παρατηρούμε μια αύξηση μεγαλύτερη μεν ποσοστιαία στις μικρές καταναλώσεις και άρα στους ασθενέστερους οικονομικά, οι οποίες όμως σε απόλυτους αριθμούς (εν προκειμένω σε €/μήνα) αντιστοιχούν σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Λογικό και δίκαιο μου φαίνεται αυτό.

Είδαμε τελικά ότι παρά τη μεγάλη φασαρία, οι υπεύθυνοι έπραξαν με την αλάθητη συνταγή των κρατών έναντι των πολιτών λίγα από όλους και μάλιστα περισσότερα από τους έχοντες. Επέκτειναν και το κοινωνικό τιμολόγιο!

Επιβάρυνση λοιπόν από 4 έως 11 €υρώ το μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό για το ρεύμα δεν είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε να σκέφτονται πολλοί να διακόψουν τη ΔΕΗ και να αυτονομηθούν με ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες), δεν είναι και μικρή όμως ώστε να σπαταλάμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Πρέπει να στραφούμε σε μεθόδους και εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον οικιακό όσο και (κυρίως) στον επαγγελματικό τομέα.

Στους αντίστοιχους πίνακες για τα τιμολόγια Γ21 και Γ22, δηλαδή τα εμπορικά τιμολόγια που αφορούν εμπορικές επιχειρήσεις και τουρισμό η επιβάρυνση είναι από 10 έως 16 €υρώ το μήνα.

Την επόμενη εβδομάδα θα αναλύσω τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για σπίτια και επιχειρήσεις, όπως και ποιους και με ποιες προϋποθέσεις πλέον, συμφέρει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έως 10 KWp σε στέγη μέσω του ειδικού προγράμματος.

Κωνσταντίνος Πρέντζας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Υ.Γ. 1 Καμία αύξηση δεν είναι ευπρόσδεκτη όταν αφορά έξοδα, από τη στιγμή κιόλας που οι μισθοί μειώνονται συνεχώς, η ανεργία αυξάνεται, τα κύρια υλικά αγαθά αυξάνονται σε κόστος και οι φόροι είναι αβάσταχτοι. Δυστυχώς όμως η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα φαίνεται να είναι αναπόφευκτη και όσο μικρότερη (όπως τώρα) τόσο καλύτερα.

Υ.Γ.2 Το αναφέρω και δημόσια μιας και πολύς κόσμος με ρωτάει, πως σαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας συστήνω τη ΔΕΗ και όχι τις διάφορες εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, και πως μετά τα παραδείγματα των Aegean και Verbound που εξαπάτησαν τον κόσμο, η ΔΕΗ απέδειξε πως, έστω και με την αρωγή του κράτους, σέβεται τον πολίτη και δεν τον εξαπατά σκόπιμα (γιατί λάθη πάντα γίνονται).

Μπορείτε να κατεβάσετε τους σχετικούς πίκανες πατώντας εδώ!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency