Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 960

19/03/2006

Το Internet «προσπέρασε» την τηλεόραση στη Βρετανία

Η ανατροπή που περίμεναν οι ειδικοί έγινε στη Βρετανία. Oι χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή αφιερώνουν πλέον περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο παρά στην τηλεόραση: «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο 164 λεπτά ημερησίως, δηλαδή περίπου 41 ημέρες τον χρόνο, ενώ στην τηλεόραση «ξοδεύουν» κάθε 24ωρο 148 λεπτά ή 37 ημέρες ετησίως. Στην έρευνα, που έγινε από την Ofcom για λογαριασμό του γίγαντα του Διαδικτύου Google, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% δήλωσαν ότι έχουν αυξήσει σημαντικά το τελευταίο έτος το «σερφάρισμα» στο Ιnternet. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στις ηλικίες μεταξύ 16 και 24 ετών.

Όπως σημειώνει Το Βήμα σχετικά με την έρευνα, οι άνδρες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο περισσότερο από τις γυναίκες και στη Βρετανία. Κατά μέσον όρο οι άνδρες αφιερώνουν 172 λεπτά και οι γυναίκες 156 κάθε ημέρα στο Ιnternet.

Μεγάλη «πέραση» έχει πλέον και το ηλεκτρονικό εμπόριο: ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύει κάθε χρήστης για αγορές μέσω του κομπιούτερ φθάνει πλέον τις 446 στερλίνες τον χρόνο.

Η τελευταία αντίστοιχη έρευνα σε μεγάλη αγορά είχε γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορούσε το 2005. Το συμπέρασμα της μελέτης της Jupiter Research ήταν ότι οι Αμερικανοί αγαπούν εξίσου τον υπολογιστή και την τηλεόρασή τους και αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο και στα δύο μέσα, δηλαδή περίπου 14 ώρες την εβδομάδα στο καθένα.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency